Premieră medicală: Două femei au purtat același copil în pântece

De Oana Savin, pe
Două femei au scris istorie după ce ambele au purtat în pântece același copil. Astfel, cele două tinere, care formează un cuplu, au devenit primele femei care au născut un bebeluș cu care amândouă au fost însărcinate.

Ashleigh și Bliss Coulter au acum un băiețel în vârstă de cinci luni, Stetson, în urma unui tratament de fertilitate revoluționar.

Ovulele au fost luate de la Bliss (37 ani) și fertilizate cu sperma unui donator, în laborator. Embrionul a fost plasat înapoi în Bliss timp de cinci zile, ca într-un incubator.

Însă femeia nu a vrut să poarte sarcina, astfel că embrionul a fost transferat la Ashleigh (29 ani), relatează The Mirror.

Mi-am dorit foarte tare un copil, însă Bliss nu era foarte convinsă”, a afirmat Ashleigh.

Am vrut un copil care să fie biologic al meu, dar nu am vrut să port sarcina”, a explicat Bliss.

De obicei, un cuplu de același sex au copii cu ajutorul unui donator. Una dintre ele poartă sarcina, iar cealaltă îl adoptă.

Însă Bliss și Ashleigh din Mountain Springs, Texas, au vrut să se implice total în proces, astfel că au vizitat împreună specialistul în fertilizare. Acesta le-a spus despre o nouă procedură, Effortless Reciprocal IVF, ce nu a mai fost folosită până acum la două mame.

Aceasta implică fertilizarea unui ovul cu sperma unui donator într-o capsulă INVOcell. Capsula este mai apoi plasată în vaginul unei femei, care se comportă ca un incubator.

În mod normal, aceeași femeie care donează ovulul poartă și embrionul. Dar cum ovulul și embrionul au provenit de la Bliss și au fost puse în Ashleigh, medicul consideră că această intervenție a fost o premieră în domeniul medical.

Bliss mereu glumește că are ovule de aur”, a spus Ashleigh.

Bliss a afirmat că a fost extrem de fericită când Stetson s-a născut în luna iunie.

În momentul în care s-a născut m-am gândit la mine, m-am simțit cea mai binecuvântată persoană din lume deoarece era perfect”, a mai spus femeia.

Citește și: S-a căsătorit cu alesul inimii ei, dar la două zile după nuntă a avut un șoc. Ce veste a primit femeia

Citește și: O ospătăriță a rămas uimită de ce i-a lăsat un client pe masă: „Nu credeam că e real”

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter