Destinaţii: Top 4 oraşe ciudate din lume. Tu ai putea trăi acolo?

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 11 august 2020, 11:25

Oraşul piticilor – Liliput, în variantă chineză

Discriminarea oamenilor care suferă de nanism era o problemă pentru chinezi. Într-o zi, un om s-a decis să ia măsuri şi a inventat un oraş special pentru pitici în munţii Kunming. Oraşul are peste 120 de locuitori, niciunul mai înalt de 1,40 m.
Ei îşi câştigă existenţa din show-uri pentru turişti, dar au şi meserii normale, magazine, etc. Deşi anumite organizaţii pentru drepturile oamenilor consideră înfiinţarea oraşului exploatare de persoane cu dizabilităţi, locuitorii preferă să aibă slujbe şi să fie lăsaţi în pace, decât să trăiască din ajutor social în restul ţării.

Kowloon – oraşul fără legi, construit de

populaţie

Situat la periferia Hong Kong-ului, Kowloon a fost un oraş din China care a rezistat fără autorităţi, legi sau planuri urbanistice, în anarhie totală, timp de 30 de ani.
În 1948, autorităţile chineze şi britanice au decis să închidă acea parte a oraşului (pe atunci era doar un cartier al Hong Kong-ului), dar populaţia nu a vrut să plece.
Autorităţile au închis toate serviciile, poliţie, poştă, reprezentanţe ale administraţiei, apa, curentul electric şi canalizarea, dar oamenii tot nu au plecat. În ciuda tuturor aşteptărilor, în loc să o ia razna, oraşul a prosperat în loc să fie părăsit.
Timp de 30 de ani, locuitorii au construit singuri blocuri şi magazine, s-au organizat după legi proprii şi au deschis orice, de la spitale ilegale, la cazinouri, baruri pentru drogaţi şi bordeluri.
Cu o suprafaţă de 0,02 km pătraţi şi peste 33.000 locuitori, Kowloon a fost cel mai dens populat oraş din lume. În 1978, autorităţile chineze au dărâmat oraşul independent şi au construit un parc pe locul lui.

Știi care sunt cele mai mari orase din lume?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter