Dealurile de Ciocolată, un loc unic în lume. Unde se află

De Oana Dinu, pe Ultimul update Vineri, 07 septembrie 2018, 14:40
Misterioasele movile de pământ par a fi sculptate de oameni, dar adevărul este că natura a lucrat singură pentru a crea Dealurile de Ciocolată.

Sunt unice în lume, iar frumusețea simetriei lor le face și mai speciale. Cu excepția unei formațiuni, ce se înalță până la aproximativ 120 m, toate celelalte variază între 30 și 48 de m.

Geologii au stabil că relieful este unul carstic, dar modul în care s-au format dealurile conice, al căror număr se învârte în jurul cifrei de 1200, rămâne un mister chiar și pentru ei.

Cel mai probabil, apa a fost cea care le-a erodat și a creat văile dintre ele. Movilele de pământ sunt acoperite de verdeață aproape tot anul, excepție fiind sezonul uscat, în care prind culoarea ciocolatei.

dealurile de ciocolata filipine

Din 1988, Dealurile de Ciocolată din insula Bohol, Filipine, sunt incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, conform site-ului cunoaștelumea.ro. Acestea se regăsesc și pe steagul provinciei din care fac parte.

Frumusețile naturale faimoase, specialitățile culinare și cultura filipineză din insula Bohol, atrag anual sute de mii de turiști.

Citește și: 

Lacul cu apă roz din Australia. Care este explicația

Doi turiști au fost salvați dintr-o prăpastie datorită unui mesaj pe Facebook

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter