De ce trebuie să-ți stergi contul de Facebook în 2017

De Adina Radu, pe Ultimul update Vineri, 08 aprilie 2022, 15:19
Facebook ne-a acaparat viața. Nu există zi în care să nu ne verificăm contul, în care să urmărim ce poze au mai pus prietenii noștri sau ce evenimente s-au mai întâmplat prin lume.

Poate nici nu crezi că acest site poate fi nociv. Iată care sunt motivele pentru care ar trebui să renunți la contul tău.

  • Facebook scade stima de sine

Femeile care privesc pozele postate de alte femei pe Facebook ajung să se compare și să își dorească să aibă corpul persoanelor din poze. O simplă navigare pe site face mai mult rău decât răsfoirea unei reviste pline de manechine suple.

  • Facebook afectează oportunitățile de angajare

Majoritatea angajatorilor au tendința de a folosi Facebook pentru a căuta informații despre un posibil angajat. Prea multe poze cu pisici, prea multe postări politice sau prea multe postări în general îți vor afecta posibilitățile de angajare.

  • Facebook dă dependență

Există studii care arată că această rețea socială creează dependență asemenea drogurilor. Spre deosebire de fumat, e mai greu să îți dai seama cât de dependent ești de Facebook. O femeie petrece 81 minute pe zi în medie pe Facebook, în timp ce un bărbat petrece 64 minute.

  • Facebook te face invidios

Există gelozie pe Facebook. Majoritatea persoanelor folosesc rețelele sociale pentru a serba momentele frumoase, ceea ce duce la invidia celor care urmăresc postările.

Sursa foto 123rf

Citește și Lucruri pe care care nu ar trebui să le faci pe Facebook

Citește și  Dacă ai distribuit acest mesaj pe Facebook, ar trebui să îți ștergi contul

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter