De ce să porți șosete când dormi

De Adina Radu, pe
O controversă a împărțit lumea întreagă – să porți șosete când dormi sau să nu porți șosete când dormi. Din fericire, există un răspuns corect.

Poate nu sunt cele mai frumoase și sexy accesorii pe care le poate avea o femeie, dar șosetele sunt de mare ajutor în reglarea somnului. Conform sleep.org, încălzirea picioarelor reci duce la vasodilatare – dilatarea vaselor sanguine – ceea ce poate avertiza creierul că urmează ora de culcare.

Cu alte cuvinte, dacă îți încălzești picioarele și mâinile vei putea să te bucuri de un somn liniștit. În plus, te va ajuta să adormi mai repede. Există chiar un studiu publicat în International Weekly Journal of Science care a arătat că persoanele care dorm cu șosete în picioare adorm cu 15 minute mai repede decât persoanele care nu fac asta. Șosetele purtate în pat ajută și la tolerarea bufeurilor, hidratarea picioarelor și la obținerea de orgasme mai intense.

Medicina tradițională chineză susține această teorie și subliniază, că pe termen lung, purtatul șosetelor pe timp dde noapte poate îmbunătăți circulația.

Sursa foto 123rf

Citește și Și-a udat șosetele înainte de culcare. Efectul a fost cu totul neașteptat

Citește și Tratamentele din șosete, leacul bunicii care te vindecă de orice boală

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter