De ce nu trebuie să folosești niciodată uscătorul de păr din camera de hotel

De Amelia Matei, pe
O anchetă recentă arată un adevăr crunt despre uscătoarele de păr din camerele de hotel.  Mai exact, ele sunt infectate cu mai mulți microbi decât chiar și vasele de toaletă. În vreme ce toaleta este dezinfectată din când în când, uscătoarele de păr rămân prin sertare sau agățate în perete.

Chuck Gerba, microbiologul responsabil cu experimentul, a luat la rând nouă hoteluri bine cotate, cu tariful de cazare între 70 de euro și 310 euro pe noapte și a constatat că uscătoarele de păr sunt pline  de germeni, de microbi.

Cei care fac curățenie se concentrează pe baie, toaletă și mai puțin pe uscătorul de păr sau chiar pe întrerupătoare.

Iată o listă cu cele mai murdare lucruri din camera de hotel:

Paharele

ABC News a investigat 15 hoteluri din America și a descoperit că paharele nu erau curățate cum trebuie. În loc să schimbe paharele cu unele perfect curate, menajerele le clăteau cu apă și le ștergeau cu un prosop.

Veiozele de la pat

După numărul mare de microbe descoperit de specialiști pe aceste obiecte, se pare că veiozele sunt des folosite de către turiști în camera de hotel.

Telecomanda de la televizor și aer condiționat

Personalul care se ocupă de curăţenie rareori curăţă telecomanda şi nu o dezinfectează.

Telefonul fix

Oaspeţii ating acest obiect de multe ori şi chiar respiră în prezenţa lui, fapt care poate să împrăştie germenii foarte repede. Adevărul este că personalul de curăţenie nu are în vedere și igienizarea telefonului fix.

Cuvertura de pat

O investigație CNN a descoperit că acestea sunt schimbate și, implicit, spălate doar de câteva ori pe an, motiv pentru care strâng numeroși germeni.

Citește și – Cele mai murdare locuri din avion – 3 zone pe care n-ar trebui să le atingi

Citește și – 5 boli ale mâinilor murdare

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter