Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac se deschide de Crăciun

De Nicoleta Galeteanu, pe

Cei care nu au mai găsit locuri libere de Revelion la pensiunile de la munte, pot profita de o ofertă inedită.
Ca o tradiţie de câţiva ani, singurul hotel din România care are durată de viaţă limitată îşi va aştepta din nou turiştii în cele mai reci camere, dar în condiţii ospitaliere, din staţiunea Bâlea Lac.

Faimosul Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac este în proces de reconstrucţie, au anunţat iniţiatorii acestui proiect inedit, iar construcţia va fi gata de Crăciun.

Lucrările au început deocamdată cu extragerea blocurilor de gheaţă din lac, din cauza lipsei de zăpadă, însă imediat ce va începe să ningă iar cantitatea de zăpadă va fi suficientă vor fi montate primele cofraje de lemn şi vor începe lucrările de ridicare a zidurilor hotelului, au explicat iniţiatorii proiectului turistic, citaţi de Mediafax.
Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac se deschide de Crăciun
Pentru construcţia hotelului sunt necesare două mii de asemenea bucăţi de gheaţă „decupate” din lac, fiecare bloc având peste 40 de centimetri grosime şi o lungime de aproximativ un metru.

Construcţia din acest an va avea conceptul „Icy Sounds”, astfel că fiecare cameră va fi denumită după un anumit gen muzical. De asemenea, lângă hotel va fi construit un iglu de patru camere.

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac se deschide de Crăciun
Este cea de-a şaptea construţie de acest fel, realizată la peste 2.000 de metri altitudine, în zona Bâlea Lac, iar hotelul nostru autohton concurează cu alte construcţii faimoase din lume de acest gen.

Iată şi alte hoteluri de gheaţă spectaculoase din lume.

Anul trecut, Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac a găzduit şi o nuntă. Aproximativ 30 de cetăţeni britanici au asistat la ceremonia religioasă desfăşurată la Biserica de Gheaţă, construită lângă hotel.

O noapte de cazare în inima blocului de gheaţă costa anul trecut 150 de lei de persoană.
Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter