De ce este bine să te uiți la filmulețe cu pisici

De Amelia Matei, pe
Filmulețele cu pisici se viralizează imediat cu un motiv. Sunt amuzante și îți dau o stare de bine. În plus, sunt benefice și pentru sănătate.

În 2014, erau peste 2 milioane de filmulețe cu pisici pe Youtube, cu peste 26 de miliarde de vizualizări, potrivit theheartysoul.com. Sunt cele mai populare videoclipuri de pe această platformă și există un motiv pentru asta. Cercetătorii au stabilit că aceste clipuri haioase cu pisici nu doar te distrează, ci îți dau energie și provoacă emoții pozitive. În același timp, scad emoțiile negative pe care le poți simți în acel moment. Când ești tristă, nu ezita să vezi ce năzdrăvănii a mai făcut Grumpy Cat sau caută, pur și simplu, alte filmulețe cu aceste animăluțe adorabile.

Jessica Gall Myrick a vrut să vadă ce efecte au filmulețele cu pisici asupra sănătății utilizatorului și a făcut un studiu în acest sens. Ea a vrut să vadă dacă privitul acestor clipuri au același impact ca terapia cu animale de companie și dacă unii utilizatori se simt vinovați după ce se implică în această activitate, pentru că și-au neglijat sarcinile de serviciu.

Citește și: 7 motive pentru care bărbații care au pisici sunt de „cursă lungă”

În cadrul acestui experiment, participanții au dezvăluit că:

  • Se simțeau mai energici și mai pozitivi după ce urmăreau filmulețe cu pisici.
  • Aveau mai puține emotii negative, precum anxietate, tristețe sau nervi.
  • Aceștia priveau filmulețe cu pisici la muncă sau în timpul studiului.
  • Plăcerea pe care o simțeau când vedeau imaginile cu animăluțe era mai mare decât vina că își neglijează responsabilitățile.
  • Persoanele care aveau cel puțin o pisică ori aveau anumite trăsături de personalitate, precum timiditate, erau mai predispuși să vizioneze filmulețe cu pisici.
  • Aproximativ 25% dintre privitori au căutat clipurile, iar restul le-au găsit din întâmplare și le-au urmărit.

Și pentru că vrem să îți dăm o stare de bine, te invităm să urmărești cel mai amuzant filmuleț cu pisici.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter