De ce este bine să fii egoistă

De Consuela Stratulat, pe
În copilărie ți se spune să ții cont de sentimentele celorlalți, înainte de a te gândi la tine, însă nu este atât de rău să fii egoistă. Vezi care sunt avantajele unui astfel de comportament.

Dacă vrei să fii sănătoasă și fericită, sunt situații în care trebuie să fii egoistă. Nu înseamnă că este bine să ignori total sentimentele altora, ci pur și simplu că este indicat să te gândești la tine, înainte de orice.

Fii egoistă cu trupul tău

Corpul tău este un templu, tratează-l cu respect! Trăiești în el o viață întreagă și starea în care se află îți influențează și starea de spirit, potrivit dumblittleman.com. Pentru că este atât de important, trebuie să îi acorzi atenție. Ai grijă la ce mănânci! Nu mânca până simți că explodezi, nu te umple cu snacks-uri și băuturi carbogazoase, nu exagera cu dulciurile. Alege ingrediente proaspete, învață să gătești, ca să știi sigur ce mănânci.

Fă zilnic mișcare! Fă sport, plimbă-te, mergi la sală! Dacă ai o viață activă, nu doar corpul tău arată bine, ci și pielea ta. Relaxează-te! Nu lăsa pe nimeni să te facă să simți că mersul la spa sau masajul sunt activități de care nu ai nevoie. Corpul tău trece zilnic prin multe, trebuie să fie răsfățat din când în când.

Fii egoistă cu oamenii din jurul tău

Oamenii din jurul tău sunt o reflecție a ta, așa că nu ține pe lângă tine persoane care nu îți plac sau care nu te atrag. Este important să ai un mediu pozitiv, dacă vrei să fii fericită. Lasă în urmă oamenii care se victimizează și care nu caută să evolueze, chiar dacă asta înseamnă să faci față criticilor lor. În cazul în care rudele tale au o atitudine negativă și nu ai cum să îi scoți din viața ta, învață să nu te mai lași influențată de ce au de spus. Oamenii care merită atenția ta sunt mereu alături de tine, sunt deschiși și te provoacă zilnic să fii cea mai bună versiune a ta. Caută persoane care au aceleași pasiuni ca tine, au probleme și interese similare și care simți că te înțeleg. Nu face compromisuri în această privință.

Fii egoistă cu lucrurile pe care le cumperi

Lucrurile din jurul tău sunt la fel de prețioase ca oamenii care te înconjoară. Te lovești de ele zilnic, așa că trebuie să îți dea o stare de bine. Ai grijă să ai mereu camera curată, să trăiești într-un mediu organizat și vei vedea că te vei simți mai bine. Nu lăsa pe nimeni să îți spună ce să faci cu banii pentru care muncești din greu. Dacă îți place să ai în jurul tău lucruri drăguțe, investește fără regrete, chiar dacă sunt mai scumpe.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter