„Dancing Dreams” şi alte premiere la cinema

De Nicoleta Galeteanu, pe

Dansul pătrunde în cinematografe în acest weekend, acolo unde vei fi sedusă de ultimul film cu faimoasa coregrafă Pina Bausch. În schimb, regizorul Christopher Landon…
 …îţi propune cinci „poveşti arzătoare”, pe cât de comice, pe atât de şocante, iar la Muzeul Ţăranului Român te aşteaptă până duminică Festivalul Kino Plus.

Dancing Dreams

Considerată un magician al dansului contemporan, Philippine Pina Bausch este una dintre cele mai cunoscute figuri pe scena dansului, care a influenţat cel mai mult dezvoltarea teatrului-dans – Tanztheater.

Filmul redă experienţa inedită a unor tineri care repetă timp de aproape un an un spectacol de dans „Kontakthof”, conceput de faimoasa coregrafă.

Poveşti arzătoare/ Burning Palms

Filmul este o tragicomedie interesantă ce prezintă cinci întâmplări şocante petrecute în Los Angeles.

Dennis, în vârstă de 14 ani, este atât de obsedată şi geloasă pe relaţia dintre tatăl său şi noua sa concubină încât se sinucide; Ginny alege să se automutileze, ruşinată de păcatele ei sexuale cu Chad; Geri şi Tom adoptă o fetiţă din Africa, pe care o abandonează într-o pădure. Nicholas, Trevor şi Volby sunt trei fraţi decişi să afle misterul morţii copilului menajerei, ceea ce o determină pe femeie să se sinucidă, iar Sarah Cotton, victima unui viol, îl găseşte pe făptaş şi în loc sa îl denunţe la poliţie, aceasta vrea să o violeze din nou.

Festivalul Kino Plus

La Muzeul Ţăranului Român are loc Festivalul Kino Plus, unde, până pe 29 mai poţi viziona cele mai reprezentative şi controversate pelicule ruseşti din perioada sovietică.

Astăzi, de la ora 19.00 este proiectată pelicula „Fiica din America”, iar mâine rulează „Zi cu lună plină”, ambele în regia lui Karen Shakhnazarov. Sâmbătă, de la aceeaşi oră, poţi viziona pelicula lui Vitali Melnikov, „Brigada de propagandă”.

Intrarea este liberă.

Foto:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter