Premierele spectaculoase ale lunii noiembrie

De Nicoleta Galeteanu, pe

Cine a fost William Shakespeare, cum a fost prietenia dintre Freud şi Jung, cum s-a instalat „Panica pe Wall Street” sau cum va trimite Moş Crăciun cadourile în acest an,
sunt doare câteva dintre întrebările fundamentale ale căror răspunsuri le vei afla de la cinematograf în luna noiembrie.

Amador

În regia regizorului spaniol Fernando León de Aranoa, „Amador” este o dramă care nu te lasă rece.

Aflată într-o situaţie financiară precară, Marcela găseşte o slujbă de vară îngrijindu- pe Amador, un domn vârstnic imobilizat la pat. După câteva zile însă Amador moare, lăsând-o pe Marcela din nou fără slujbă. Disperarea o împinge însă la lucruri mai puţin morale…

Premieră: 4 noiembrie

The Help/ Culoarea sentimentelor

Aspectele rasiale care au frământat America anilor ’60 sunt suprinse într-o peliculă emoţionantă semnată de Tate Taylor (Winter’s Bone), în care Emma Stone este o apariţie cu totul remarcabilă.

Scriitoare aspirantă, Eugenia Phelan se întoarce acasă după colegiu, unde începe o neaşteptată prietenie cu cele două servitoare ale sale, întâmplare ce face subiectul unei cărţi.

Premieră: 4 noiembrie

Spy Kids 4D: Safirul timpului

Familia nonconfromistă cu copii spioni se lansează în noi aventuri… casnice, dar cu o distribuţie proaspătă şi o mămică foarte sexy, nimeni alta decât Jessica Alba.

Fost agent secret, Marissa se dedică familiei, încercând să fie o mamă bună pentru gemenii adoptaţi, care nu o prea plac.
Aceasta devine cea mai mare provocare pentru ea, asta pe lângă faptul că mămica trăieşte într-o mare negare… Soţul ei nu ştie cine este de fapt Marisa.

Premieră: 4 noiembrie

Anonim/ Anonymous

Un maestru al SF-ului, Roland Emmerich ne propune de data asta un thriller istoric, despre una dintre cele mai constroversate teme actuale şi vechi deopotrivă – cine a fost William Shakespeare şi cine este de fapt autorul operei lui?

Filmul, după un scenariu de scenariul lui John Orloff, propune un posibil răspuns la această întrebare, ilustrând o epocă în care intrigile politice, legăturile amoroase secrete de la Curtea Regală şi uneltirile nobililor avari de putere şi dornici să pună mâna pe tron erau scoase la lumină şi înfierate în public, pe o scenă de teatru.

Premieră: 4 noiembrie

Panică pe Wall Street/ Margin Call

După drama lui Oliver Stone – „Banii sunt făcuţi să circule” – J.C. Chandor readuce în atenţie momentul marii crize fianciare din 2008. Poate că subiectul este cam expirat pentru un blockbuster în cinema, dar nu este exclus să ajungă având în vedere distribuţia de milioane pe care  regizorul o cooptează în producţia sa: Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons, Demi Moore, Zachary Quinto.

Premieră: 4 noiembrie

La piel que habito

Inspirat de mitul lui Frankenstein, sau al lui Prometeu, Pedro Almodóvar îşi şochează publicul cu o poveste teribilă, plină de sadism şi marcată de răzbunare.

Bazat pe romanul lui Thierry Jonquet din 1995, „Mygale”, filmul spune povestea unui doctor chirurg care caute să se răzbune pe pacienţii săi, după ce fiica lui moare în urma unui viol.

În pielea personajului principal este Antonio Banderas.

Premieră: 11 noiembrie

Jaf… la turnul mare/ Tower Heist

Alan Alda, Ben Stiller, Eddie Murphy şi Téa Leoni fac echipă în ceea ce ar putea ajunge comedia anului.

Angajaţi la un complex luxos de apartamente, doi angajaţi pun la cale un plan pentru a se răzbuna pe un escroc miliardar de pe Wall Street care le-a furat fondul de pensii.

Premieră: 11 noiembrie

The Twilight Saga: Breaking Dawn – Partea 1

Începutul sfârşitului epopeei care a rescris istoria vampirilor, „Saga Amurg” pregăteşte fanilor din toată lumea o premieră mondială, în aceeaşi zi.

O altă surprinză ar fi că aventura fantastică devine mai condimentată, pentru cei care s-au plictisit de dragostea platonică dintre Kristen Stewart, Robert Pattinson.  

Premieră: 18 noiembrie

Jurnalul unui iubitor de rom/ The Rum Diary

De la pasiunile sale de pirat consacrat, Johnny Depp nu renunţă la toate viciile sale, ci „ancorează” în filmul lui Bruce Robinson, după romanul autobiografic al lui Hunter S. Thompson.

Ziaristul american Paul Kemp se angajează la un ziar din Puerto Rico. Acolo luptă pentru a găsi un echilibru între cultura locală şi americanii stabiliţi în oraş.

Premieră: 25 noiembrie

Arthur Christmas: Marea cursă de Crăciun

Tot în noiembrie, cinema-ul ne introduce în atmosfera sărbătorilor de iarnă, cu cea mai nouă animaţie despre Crăciun.  

Moş Crăciun a investit mult în tehnologie pentru ca toate operaţiunile de distribuire a cadourilor să meargă ca unse. Dar oare va reuşi el?

Premieră: 25 noiembrie

A Dangerous Method

David Cronenberg renaşte în conştiinţa umanităţii două dintre personalităţile de seamă ce au disecat misterele minţii umane.

Un film biografic despre părinţii psihologiei, Freud şi Jung, şi prietenia lor, sudată în jurul interesului comun pentru ştiinţă. Doar că între cei doi prieteni se va strecura una dintre pacientele lui Jung, frumoasa Sabina, în interpretarea actriţei Keira Knightley.

În rolurile celor doi sunt Michael Fassbender şi Viggo Mortensen.

Premieră: 25 noiembrie
 
Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter