Tips&tricks! Pregăteşte-ţi bagajele pentru Bodrum

De Unica.ro, pe

Începutul verii este şi motiv de vacanţă. Iar în timp ce mulţi aleg Grecia, nouă gândul ne-a zburat la Bodrum, staţiunea cu o atmosferă boemă, decoruri de poveste şi mâncare delicioasă. Însă, înainte de a ne face bagajele, este bine să ştii câteva lucruri despre staţiunea în care urmează să-ţi petreci sejurul.
Motiv pentru care noi îţi prezentăm câteva ponturi, iar Europa Travel te tentează cu o vacanţă bună şi ieftină. Enjoy!
1. Ia-ţi aparatul foto, însă ai grijă pe cine pozezi. Mulţi localnici nu pot fi fotografiaţi din cauza convingerilor religioase. Prin urmare, înainte de a-i face vreunuia poză, asigură-te că ai permisiunea lui.
Tips&tricks! Pregăteşte-ţi bagajele pentru Bodrum
2. Atenţie la accesoriile şi hainele pe care le iei cu tine! Dacă intenţionezi să vizitezi diverse atracţii religioase trebuie să îţi selectezi cu atenţie ţinutele. Pantalonii scurţi, fustele scurte, tricourile fără mâneci şi hainele sclipitoare nu sunt permise. Şi, apropo, nu uita să te descalţi la intrarea într-o moschee sau într- o locuinţă.
3. În ciuda faptului că toate cafenelele şi restaurantele din oraş servesc o gamă largă de băuturi alcoolice, le poţi consuma doar în spaţii special amenajate. În Bodrum nu ai voie să umbli pe stradă în stare de ebrietate.
4. Localnicii au un respect mare pentru tradiţiile şi religia lor aşa că ai grijă cum te comporţi în timpul discuţiilor cu ei. Evită să-ţi dai cu părerea în ceea ce priveşte modul lor de viaţă, nu îi critica şi nu pune la îndoială semnificaţia evenimentelor istorice ale ţării.
Tips&tricks! Pregăteşte-ţi bagajele pentru Bodrum
5. În Bodrum vei întâlni gazde primitoare. Dacă un localnic sau vânzătorul unui magazin în care ai intrat te invită la o ceaşcă de cafea, acceptă invitaţia. Iar înainte de a intra în casa cuiva, asigură-te că ai un suvenir modest pentru gazdă. Pune în bagaj câteva lucruri mărunte care să ilustreze tradiţionala Românie. Vor fi încântaţi de gest.
6. Negociază la greu în pieţele stradale şi în magazinele comerciale private. Nu face asta în marile centre comerciale şi nici în supermarketuri, pentru că nu vei avea nici succes şi nici simpatie din partea comercianţilor.
7. Nu-ţi cumpăra bijuterii şi alte bunuri scumpe din pieţele în aer liber. Există multe replici greu de recunoscut şi rişti să plăteşti pentru o imitaţie ieftină, cât pentru un produs autentic.
8. Bodrum are un sistem de transport public foarte bine dezvoltat. Tarifele de zi sunt valabile în intervalul orar 06:00 – 24:00. Pe timp de noapte sunt duble!
Tips&tricks! Pregăteşte-ţi bagajele pentru Bodrum
9. Dacă ai probleme cu căldura şi n-ai aer condiţionat în cameră, nu este recomandat să bei apă de la robinet. Iar dacă te afli într-un restaurant local nu comanda băuturi cu gheaţă. Încearcă apa minerală sau băuturi fresh cu grapefruit, lime sau mentă.
10. Atenţie la schimburile valutare. În Bodrum, ca şi în alte oraşe, există o bancă locală şi multe case de schimb valutar. Avantajul caselor de schimb valutar este că n-au pauză de masă şi lucrează chiar şi în weekend. Fii atentă la comisioanele percepute.
Tips&tricks! Pregăteşte-ţi bagajele pentru Bodrum
Ofertă sejur Bodrum
Hotel Family Belvedere 3*, din Yalikavak – de la 223 euro + 329 lei/persoană, transport cu autocarul, 6 nopţi de cazare cu all inclusive, asistenţă turistică. Europa Travel, www.europatravel.ro, tel. 021.9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter