Curăţă bucătăria cu produse naturale!

De Libertatea pentru femei, pe

Află de la noi cum poţi să faci lună bucătăria, folosind doar ce ai prin dulap şi prin cămară.
O să fii surprinsă ce uşor este să cureţi totul fără produse chimice şi detergenţi speciali, mai ales că ziua de salariu e încă departe…
– Spală frigiderul în interior cu apă amestecată cu oţet şi lasă-l să se usuce cu uşa deschisă, ca să dispară şi murdăria, şi mirosurile puternice.
– Pune 2-3 linguri de bicarbonat şi o cană de apă să fiarbă într-un vas special, în cuptorul cu microunde. Nu-ţi rămâne decât să-l ştergi cu cârpa.
– Freacă sticla ferestrelor cu un cartof crud curăţat şi tăiat în două, apoi şterge geamurile cu o cârpă uscată. Florile de gheaţă nu se refac dacă le cureţi cu o cârpă curată înmuiată în saramură călduţă.
– Spală sticlele, borcanele şi carafele cu sare grunjoasă umezită cu oţet, apoi limpezeşte-le cu apă caldă.
– Freacă planşeta de lemn pentru prăjituri cu 1-2 plicuri de praf de copt, apoi toarnă oţet, lasă-l să acţioneze 5 minute şi spal-o bine cu apă curată.
– Ceştile pătate de cafea sau ceai se curăţă dacă le freci cu bicarbonat.

Desfundă chiuveta
cu saramură clocotită
– Cuţitele ruginite se curăţă cu o ju-
mătate de ceapă presărată cu zahăr. După câteva minute, freacă lama cu buretele de sârmă.
– Oalele de care s-a prins mâncarea se curăţă dacă le pui pe foc mic, cu un pahar de oţet, până se evaporă complet sau dacă fierbi în ele apă cu bicarbonat de sodiu.
– Presară câte o mână de făină în tigăile în care ai prăjit, aşteaptă să absoarbă uleiul şi şterge-le cu hârtie absorbantă. Freacă-le apoi cu zaţ de cafea.
– Petele de vin roşu de pe faţa de masă se spală cu apa în care ai fiert fasolea albă boabe.
– Petele de detergent de pe robinete ies dacă le ştergi cu o cârpă înmuiată în oţet, laşi să acţioneze 10 minute, apoi le limpezeşti cu apă curată. Dacă mai ai robinete sau clanţe din alamă, le cureţi perfect cu… ketchup!
– Chiuveta din fontă se curăţă dacă e frecată cu o pastă obţinută din bicarbonat şi apă. Freacă apoi gura de scurgere cu un burete înmuiat în oţet fierbinte îndoit cu apă, ca să îndepărtezi piatra formată şi la sfârşit aşază desupra ei o felie de lămâie, ca să elimini orice miros neplăcut.
– Dârele negre de pe podeaua de lemn ies dacă le freci cu pastă de bicarbonat şi apă.
– Iată şi o reţetă de spray natural pentru cameră: 1 linguriţă suc de lămâie, 1 linguriţă bicarbonat şi 200 ml apă clocotită. Toarnă amestecul într-o sticlă cu pulverizator şi foloseşte-l cu încredere!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter