Cum te îmbolnăvește lipsa prietenilor

De Consuela Stratulat, pe
Oamenii sunt ființe sociale și au nevoie de compania celorlalți. Vezi cum te poate îmbolnăvi lipsa prietenilor.

Lipsa vieții sociale nu îți afectează doar starea psihică, ci și pe cea fizică. Un studiu al cercetătorilor de la Harvard arată că lipsa prietenilor este la fel de periculoasă precum fumatul, potrivit higherperspectives.com.

„Experiența distanței sociale afectează procese de bază, precum activitatea genelor”, susțin autorii cercetărilor.

Concluzia oamenilor de știință este că genele oamenilor singuri reacționează mai lent împotriva virușilor și încetinesc producția de anticorpi, astfel că îți afectează întregul organism. Când ești deconectat social, ai foarte puțini prieteni buni și nu te înțelegi bine cu familia, este ca și cum ai fuma 15 țigări pe zi ori ai bea 60 de ml de alcool zilnic, mai spun cercetătorii.

Cum să devii o persoană mai sociabilă

Dacă vrei să îți îmbunătățești viața socială, poți lua câteva măsuri care te vor ajuta să îți lărgești cercul de prieteni. În primul rând, ar trebui să știi ce fel de persoane vrei să ai lângă tine și să nu lași în apropierea ta indivizi care nu sunt pe placul tău. În al doilea rând, ieși din casă. Este singura cale prin care poți cunoaște oameni noi. Nu trebuie să mergi în baruri pentru asta. Înscrie-te la un curs nou, fă-ți un hobby și caută alte persoane care au aceeași pasiune, înscrie-te într-un grup de lectură. Poți găsi astfel de comunități chiar și pe Facebook, important este să conștientizezi faptul că ești singură și să îți dorești compania altora.

Citește și: Obiceiuri urâte care te lasă fără prieteni

Nu mai generaliza! Dacă ai avut câteva experiențe neplăcute cu oamenii, nu înseamnă că toți sunt la fel și toate persoanele pe care le întâlnești vor să te rănească. Vei mai avea, probabil, dezamăgiri, dar de teama lor, s-ar putea să ratezi întâlniri cu oameni care chiar merită atenția ta și care te-ar putea învăța multe lucruri.

Fii deschisă! Nu te purta ca și cum toată lumea vrea să îți facă rău ori de parcă tu ești mult mai bună decât ceilalți. De cele mai multe ori, oamenii care preferă singurătatea sunt ușor aroganți și s-ar putea ca ceilalți să îi țină la distanță. Un om cu adevărat inteligent privește fiecare persoană pe care o întâlnește ca o cale de a-și lărgi orizonturile. Înveți ceva din orice experiență!

Foarte important este să nu ai prejudecăți. Nu există doi oameni la fel, cu cât mai repede înțelegi asta, cu atât mai bine va fi pentru viața ta socială.

Fii tu însăți! Nu te abține și nu încerca să pari mai bună decât ești. Dacă vrei să întâlnești oameni autentici, trebuie să oferi același lucru. Nu poți să te cenzurezi și să aștepți ca ceilalți să se deschidă. S-ar putea ca ei să fie la fel de suspicioși ca tine. Fii curajoasă și nu ai ce să pierzi!

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter