Există sau nu miracole?

De Nicoleta Galeteanu, pe

…Sau este chiar un miracol dumnezeiesc?

Învăţătura religioasă admite că astfel de miracole există neîndoielnic, fiind forme de manifestare a puterii şi slavei lui Dumnezeu. Acestea se întâmplă cu un anumit scop, fie pentru întărirea credinţei a celor care suferă, fie pentru a demonstra puterea lui Dumnezeu celor care nu cred în El.

Preotul Anghel Avram avertizează că este greşită atitudinea când aşteptăm minuni sau căutăm spectaculosul, pentru că miracolele pot fi privite din două perspective.

Acesta spune că minuni pot face atât Dumnezeu, cât şi Diavolul. Astfel, în cazul unei supravieţuiri miraculoase care la început ar putea părea o întâmplare fericită, se poate transforma mai târziu într-un calvar de supravieţuire. Aşadar, şi prin puterea Diavolului se întâmplă miracole, care au însă consecinţe negative.

La rândul ei, şi Biserica semnalează criza omului occidental, care are o atitudine tot mai fatalistă în faţa morţii şi linişteşte credincioşii vorbindu-le de sensul pedagogic care se desprinde de aici. 

Cutremurul din Haiti nu este întâmplător, acolo este leagănul magiei negre”

Oreste Teodorescu, director executiv la Centrul Independent de Studii şi Cercetări Ezoterice spune că miracolul ţine de percepţie, în funcţie de cum ne înfăţişăm fiecare lumea şi de cât de îngrădit înţelegem moartea, direct şi necondiţionat.  
 
În dimensiunea conştientului – cerebrala beta – suntem tributari educaţiei, culturii, religiei, cutumelor sociale. Pentru shamanul (fiinţă spirituală vizionară n.r) conectat în permanenţă cu energiile cerului şi ale pământului, miracolul este ceva banal, dar pentru occidentalul urban, stresat şi chinuit de propriile obsesii şi tare, calmul şi zâmbetul shamanului, par un miracol”, afirmă realizatorul emisiunii „Codul lui Oreste„.  
 
Viziunea orientală asupra lumii vorbeşte însă despre făgaşul stabilit de dharma, adică destinul, văzut ca un program fix în care oamenii îşi desfăşoară întreaga viaţă. Iar în funcţie de faptele trecute se conturează dharma sau soarta vieţii viitoare, explică Oreste Teodorescu.

În afara doctrinei evoluţiei conştiinţei şi a reîntrupării ne-ar fi greu să găsim un răspuns satisfăcător. Nu cred că ne putem imagina un Dumnezeu arbitrar şi nedrept. Răspundem pentru faptele noastre şi uneori, dacă păcătuim prea tare, plătim până la a şaptea spiţă din neam. Cutremurul teribil din Haiti nu este întâmplător. Acolo este leagănul voodoo-ului şi al magiei negre. Totul se decontează„, spune acesta.  
 
Cât priveşte predispoziţia la situaţii extraordinare, dătătoare de speranţe, Oreste Teodorescu consideră că norocul este direct proporţional cu acţiunile trecute ale fiinţei.
 
Conştiinţa este domeniul sufletului, iar norocul este direct proporţional cu acţiunile mentale, verbale şi faptice. Cu alte cuvinte, un om bun care respectă legile universale are mai mult noroc decât cel care se opune armoniei divine. Unii au norocul să înţeleagă. Mântuirea se poate traduce şi prin găsirea răspunsurilor tuturor întrebărilor„, apreciază acesta.
 
Mai presus de miracol însă, în spatele acestei şanse de supravieţuire se află alt mesaj la care oamenii ar trebui să rezoneze. Şansa nu este întâmplătoare; ea are un sens pedagogic.  
 

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter