Cum câştigi încrederea pisicii tale

De Sandra Sarbu, pe Ultimul update Vineri, 25 martie 2022, 13:27

Pisicile sunt diferite de câini. Sunt mofturoase, au o personalitate proprie şi nu ascultă de stăpân (în acest caz, companion) decât atunci când… au chef. Pisicile mai sunt şi fricoase şi nu au încredere necondiţionată în cel care o îngrijeşte. Uite cum poţi câştiga, sau recâştiga, încrederea mâţei tale:

Tu eşti cea care îi dă de mâncare

Atunci când îţi hrăneşti pisica, arată-i că tu eşti cea care face asta pentru ea: ţine bolul ei de mâncare în mână până începe să adulmece. De asemenea, dacă nu este speriată de prezenţa ta, îi poţi da câteva bucăţele de mâncare din mână.

Lasă-i un spaţiu sigur

Pisica ta are nevoie de un spaţiu sigur în care se poate retrage atunci când simte nevoia. Fie că este sub pat sau după un dulap, într-un colţ sau în spatele canapelei, atunci când se ascunde acolo lasă-i destul timp la dispoziţie să iasă singură şi nu o forţa tu să iasă de acolo decât dacă este absolut necesar pentru sănătatea ei.
În plus, dacă eşti plecată de acasă, iar pisica rămâne într-o singură cameră, fii sigură să aibă la dispoziţie tot ce are nevoie: hrană şi apă proaspătă, o litieră curată, spaţiu de joacă şi un geam pe care se poate uita afară.

Pătuţ şi jucării pentru pisica ta

Asigură-i mâţei un loc în care să doarmă – fie un pătuţ pentru pisici aşezat într-un loc mai călduţ, fie patul tău sau canapeaua. Trebuie să ştie că poate dormi undeva comod. De asemenea, lasă-i la dispoziţie şi câteva jucării, pentru că pisicile sunt foarte jucăuşe şi au nevoie de o activitate.

Mângâi-o doar când vine ea la tine

Nu forţa pisica dacă ea nu îşi doreşte s-o mângâi, pentru că mai degrabă vei părea agresivă decât prietenoasă. Las-o să vină ea la tine – cel mai probabil va veni torcând atunci când cere atenţie şi mângâieri. Poţi învăţa în timp şi care sunt zonele în care îi place să fie mângâiată: pe bărbie, pe spate, după urechi, pe căpşor şi aşa mai departe.

Fără mişcări bruşte şi zgomote puternice

Cum spuneam şi mai sus, pisicile se sperie foarte uşor. Aşa că dacă ai a face cu o mâţă care şi-a pierdut încrederea în tine, încearcă pe cât posibil să nu o sperii mai tare: nu face zgomote puternice sau mişcări bruşte înspre ea, nu veni direct spre ea din faţă, ci dintr-o parte şi vorbeşte-i uşor, cu un ton neagresiv.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter