De la 105 kg, la un concurs de culturism. Cum a reușit Jodie Marquardt să slăbească 50 de kg

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 19 ianuarie 2022, 17:50

Jodie Marquardt (46 de ani) avea 105 kg când medicul a avertizat-o că ar putea dezvolta diabet de tip 2. Diagnosticul îngrijorător a determinat-o să renunțe la mâncarea nesănătoasă și să înceapă antrenamentul fizic. A început cu plimbări zilnice, continuând să iasă din zona de confort, iar, în septembrie 2021, a urcat chiar și pe scenă.

De la 105 kg, la un concurs de culturism. Cum a reușit Jodie Marquardt să slăbească 50 de kg

Australianca arată acum cu „10 ani mai tânără” și cântărește 54,5 kg. „Niciodată n-am crezut că aș putea intra într-o competiție de culturism. Dar, după ce mi-am atins obiectivul ca greutate, acela de 70 de kg în 9 luni, mâncând alimente proaspete, făcând plimbări zilnice și mergând la sală, am decis să merg și mai departe”, a declarat Jodie.

„Oamenii îmi spun că schimbarea mi-a scăzut vârsta cu 10 ani, dar, cel mai important, mă și simt cu 10 ani mai tânără. Am mult mai multă energie și sunt mult mai dornică să ies din zona de confort”, a mai spus.

„Obișnuiam să păcălesc oamenii mâncând salată în public, în timp ce în privat mâncam exagerat de multă mâncare nesănătoasă. Încercasem multe diete, însă am luat măsuri abia când sănătatea mi-a fost pusă în pericol. Am decis să abordez situația diferit, schimbând câte un comportament pe rând, în loc să schimb totul odată”, a continuat.

„Așadar, în loc să renunț complet la mâncarea nesănătoasă, am redus-o la două zile pe săptămână, care s-au transformat din două în zero. Am început să merg zilnic. Inițial doar 2 kilometri, care mă lăsau dezastruos de transpirată. Știam că drumul către a deveni mai sănătoasă urma să fie dificil, dar am fost determinată”, a completat.

Articolul continuă după recomandări

Citește și: 

Și-a ajutat cea mai bună prietenă să nască și după a aflat că tatăl copilului era propriul ei soț

Triplete însărcinate în același în timp. „Avem un sistem incredibil de susținere”

Fenomen rar în partea de nord a Mării Negre. Apa a devenit galbenă

În 2019, Jodie a suferit o operație de micșorare și ridicare a bustului și o intervenție de eliminare a pielii în exces din zona abdomenului. În mediul online, australianca a aflat despre o competiție de culturism care a motivat-o să-și „perfecționeze” fizicul.

A început pregătirea în ianuarie 2020. „Eram voluptoasă și aveam bustul generos. Este minunat cât de mobilă sunt acum, cu bustul micșorat și fără excesul de piele de pe abdomen. E vorba despre lucrurile mici, cum ar fi să-mi pot lega șireturile. Este o bucurie constantă să mă pot mișca liber și să mă simt bine în propria piele”, a mai spus Jodie.

„Antrenamentul pentru concurs a fost intens. A constat într-o oră de cardio dimineața, urmată de două ore de antrenament cu greutăți, muncind de luni până vineri. Sunt foarte mândră de ce am realizat. Cea mai semnificativă schimbare a fost cea de mentalitate”, a completat.

„Tratez totul cu pozitivitate, încercând să iau o pauză și să-mi rezolv problemele, nu să deschid o pungă de chipsuri. Chiar și în zilele în care trișez, aleg meniuri mai sănătoase, cum ar fi o friptură cu salată, în loc de un meniu de la fast-food”, a continuat.

„Sper ca povestea mea să arate că orice este posibil. Sunt o femeie de peste 45 de ani cu o carieră, o familie, o casă de care trebuie să am grijă. Nu este imposibil, dar necesită consistență. De la 42 la 46 de ani mi-am transformat viața în mai bine. Și alte femei pot face asta!”, a încheiat.

Foto: Facebook; Instagram

Sursă: New York Post

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter