Pentru copil: Minighid de ales bona perfectă

De Lumea Femeilor, pe

La prima vedere te-a convins: este bona pe care ţi-o doreai. Dar cum poţişti sigur că nu te-ai înşelat? Întreabă-l pe bebe!
 

DESCIFREAZĂ SEMNELE!

Încă nu ştie să vorbească, dar există destule semne care îţi spun clar cum stau lucrurile, în lipsa ta de acasă.

1 PLÂNSUL

În primele zile este o reacţie normală – copilul vede că îl laşi singur, deodată, cu o persoană străină. E speriat. Şi are nevoie de ceva timp ca să se deprindă cu noua situaţie. Dar, dacă plânsetele continuă şi după câteva săptămâni, e clar că nu-i place să rămână cu ea. Sau poate problema este…

2 IGIENA

Fă o mică „anchetă”: bona îl schimbă destul de des? În mod sigur nu, dacă micuţul tău are fesele roşii şi iritate! Neglijarea igienei este un lucru grav – poate avea urmări asupra sănătăţii lui. Şi spune multe despre calitatea bonei. Camera lui, lenjeria de pat, vesela, jucăriile etc. sunt curate? Dacă îi curge năsucul, întreab-o cum se face că a răcit. Verifică, de asemenea, dacă ştie ce are de făcut, în cazul în care copilul face febră.

3 SOMNUL

Un somn agitat este, de asemenea, semn că bona nu este foarte pricepută sau conştiincioasă. Reaminteşte-i regulile generale şi programul de odihnă şi vezi cum reacţionează.

4 ALIMENTAŢIA

Întreab-o, în fiecare zi, ce îi va pregăti copilului. Sau stabileşte tu meniul. Când vii acasă cum îl găseşti? Înfometat, la o oră la care ar fi trebuit să fie sătul? Fără pic de poftă de mâncare, la ora când ar trebui să ia, din nou, masa? Evident, este hrănit haotic.

5 SEMNELE „DE BUNĂ PURTARE”

Vânătăi, julituri? Cel mai probabil, s-a ales cu ele jucându-se, târându-se în genunchi etc. Se poate întâm-
pla şi când stă cu tine. Dar, la fel ca tine, şi bona trebuie să ştie în ce împrejurări s-a ales bebe cu semne „de bună purtare”. Dacă ai fie şi o infimă suspiciune că îl neglijează ori îl bruschează, soluţia este…

6 SUPRAVEGHEREA VIDEO

Dacă bona acceptă ideea că există, în casă, un astfel de sistem, e semn bun. Deşi nimănui nu-i place să fie „vizionat” non-stop. Ideal ar fi să aveţi o relaţie clădită pe încredere dar, dacă aşa îţi spune instinctul matern, ia toate măsurile menite să-ţi protejeze copilul!

ULTIMA SOLUŢIE: ALTĂ BONĂ

Nu amâna prea mult acest moment, dacă este clar că bebe nu este fericit. Aminteşte-ţi că este esenţial, pentru dezvoltarea lui psihică, să se simtă în siguranţă, să-i placă persoanele care fac parte din viaţa lui. Succes, mămico!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter