5 copii care au uimit lumea cu inteligenţa lor

De Nicoleta Galeteanu, pe

Stephen Hawking, Bobby Fisher sau Einstein nu mai sunt de mult în fruntea clasamentului celor mai deştepţi oameni din lume. Noua generaţie se laudă cu studenţi în vârstă de…
 … 4 ani şi chirurgi care fac operaţii la 7 ani, copii al căror IQ a depăşit cu mult nivelul de inteligenţă al celor mai cunoscute genii ale lumii.

Victoria Cowie, o fetiţa super- deşteaptă

În vârstă de 11 ani, Victoria Cowie este cea mai nouă membră a clubului Mensa (organizaţia mondială ce reuneşte persoanele cu un IQ mai mare de 148), după un test care i-a stabilit nivelul de inteligenţă la 162.

Este, teoretic, mai deşteaptă decât Albert Einstein sau omul de ştiinţă Stephen Hawking, dar şi decât multimiliardarull Microsoft Bill Gates, fiecare cu un IQ de 160.

În schimb, Victoria este o fetiţă normală care, în mod curios, nu este interesată prea tare de studiu. Este pasionată de teatru, muzica şi îi place să joace fotbal, au spus părinţii ei, potrivit Daily Mail.

Elise, cel mai mic geniu cu cel mai mare IQ

5 copii care au uimit lumea cu inteligenţa lor

În timp ce copiii abia învaţă să facă primii paşi, la un an şi jumătate, Elise Tan-Roberts putea deja să numere până la 10.

Însă, cu mult înainte de asta, la doar trei luni, Elise putea să meargă, la 5 luni pronunţa „tata”, iar înainte să împlinească un an îşi recunoaştea numele scris pe foaie.

La vârsta de doi ani şi patru luni, Elise, din Marea Britanie, a devenit cel mai tânăr geniu din lume, fiind evaluată cu un IQ de156, acelaşi nivel de inteligenţă ca al lui Sigmund Freud.

Oscar Wrigley, cel mai mic băieţel-geniu

5 copii care au uimit lumea cu inteligenţa lor Oscar Wrigley este cel mai inteligent băieţel din lume. Are doar doi ani şi cinci luni iar IQ-ul său depăşeşte 160, însă nivelul său de inteligenţă ar putea fi cu mult mai mare, pentru că scala pe baza căruia este evaluat testul Stanford-Binet nu poate măsura un coeficient mai mare de 160.

Potrivit părinţilor, băieţelul obişnuieşte să le povestească despre ciclul reproductiv al pinguinilor, învaţă despre animale sălbatice şi citeşte despre istoria Romei Antice. Oscar a început să vorbească la nouă luni, iar la vârsta de 18 luni recita alfabetul.

Citeşte şi despre alti copii genii, pe pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter