Confesiunea unei foste angajate Apple: „De ce mi-a plăcut să lucrez pentru Steve Jobs deși m-a concediat de 5 ori”

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 20 noiembrie 2017, 14:49
Andy Cunningham, fostă angajată Apple şi autoarea cărţii „Get to Aha!: Discover Your Positioning DNA and Dominate Your Competition”, a dezvăluit recent într-un interviu că i-a plăcut să lucreze pentru Steve Jobs, cu toate că acesta a concediat-o de mai multe ori și o „trata oribil”.

Andy a ajutat la lansarea originalului Macintosh de la Apple, iar în prezent este președintele Cunningham Collectiv.

 „Cred că Steve Jobs m-a concediat de vreo 5 ori. Prima dată a fost cel mai traumatizant pentru că mi-am dat seama că era ultima dată când urma să mai lucrez cu el”, a dezvăluit ea pentru Business Insider.

Steve Jobs a chemat-o într-un birou unde se afla alături de CFO şi i-a spus „o să te dau afară, cred că munca ta este foarte proastă şi o să ne oprim aici”.

„Bineînțeles că am fost foarte afectată, dar m-am abținut să nu plâng, deși nu mai aveam mult. I-am spus: <În regulă, dar îmi datorezi 35.000 de dolari>, iar el mi-a răspuns că nu mă va plăti pentru că munca mea este proastă”, a continuat Cunningham.

A plecat de acolo şi l-a sunat pe mentorul ei, Regis McKenna, care i-a dat următorul sfat: „Dacă vrei ca Steve Jobs să te plătească trebuie să-l convingi cu ceva”. Andy Cunningham s-a dus la Jobs în birou şi i-a spus din nou că trebuie să-i dea banii pe care-i datorează, însă el a refuzat din nou. Dar Cunningham  a insistat și i-a spus că trebuie să-i dea banii deoarece primeşte 30-40 de apeluri pe săptămână de la presă şi reporterii o întreabă cum este să lucrezi cu Steve Jobs. „Deocamdată le zic doar lucruri drăguţe”, a zis Cunningham. „Mi-a dat banii imediat și, după un timp, m-a angajat din nou”.

„Steve Jobs se supăra foarte repede nu avea răbdare cu nimeni. Avea o viziune a ceea ce trebuia să faci şi dacă nu o făceai destul de repede sau cum trebuie atunci se enerva”, a mai spus autoarea cărții „Get to Aha”. „Arunca cu obiecte în oameni și îi înjura”, mărturiseşte Andy Cunningham, adăugând că  „pe unii dintre noi această atitudine ne-a făcut să tragem mai mult, să facem o treabă mai bună, dar pe unii această atitudine i-a distrus”.

Citește și – Motivul pentru care Steve Jobs le-a interzis angajaților să folosească expresia „din păcate”

Citește și – Cum a reacționat Steve Jobs după ce un angajat i-a spus că magazinul lui este proiectat greșit

Foto – Hepta

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter