La ce concerte mergem la sfârşit de an

De Nicoleta Galeteanu, pe

Fără doar şi poate, concertele extraordinare care se anunţă la final de an vor încălzi atmosfera rece de toamnă, aşa că, pe lângă vinul fiert cu scorţişoară, ne vom putea…
…încinge spiritele pe muzica extraordinară a unora dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi artişti internaţionali.

Iată care sunt cele mai importante concerte ale sfârşitului de an pe care nu merită să le ratezi.

Havana Club Orchestra

Cum frigul ne-a intrat deja în oase, am căutat un loc care să aducă, fie şi numai puţin, cu atmosfera din sejurul exotic din care nu demult ne-am întors.

Şi am găsit Garage Hall, acolo unde, Havana Club Orchestra va aduce o bucăţică din vară pe ritmurile latino -cubaneze şi dansuri incendiare ale frumoasele dansatoare. Pentru o atmosferă cu totul incendiară, organizatorii au şi ofertă la shoturi.

Unde: Garage Hall, George Enescu 25
Când: 15 octombrie
Preţ: 20 lei

NANA

Interpretul cunoscutelor hituri „Remember The Time”, „Lonely” sau „Let It Rain”, revine în ţara noastră, într-un concert de club pentru toţi iubitorii muzicii frumoase a anilor ’90.

Artistul îşi va prezenta şi ultimul material discografic, „Stand Up”, dar nu vei pleca fără să asculţi hiturile sale celebre.

Unde: The Silver Church
Când: 22 octombrie, ora 21:00
Preţ: intrare liberă

Ten Years After

Unul dintre marile nume din muzica blues-rock va fi din nou cap de afiş în unul dintre cele mai aşteptate concerte ale toamnei. Trupa, care continuă să colinde lumea din 2005 încoace, a mai cântat în România în februarie anul trecut, iar acum promite fanilor un show cu totul incendiar şi multe surprize.
 
Unde: Sala Palatului, Iaşi, Timişoara şi Cluj
Când: 23 octombrie, ora 19,00
Preţ: 60 – 170 lei

Al Di Meola

Recunoscut în toată lumea ca unul dintre cei mai influenţi chitarişti ai generaţiei sale, faimosul chitarist revine în faţa publicului român pentru încă o demonstraţie sublimă de chitară, oferit de această dată pe scena Teatrului Naţional din Cluj-Napoca.

Spectacolul va fi deschis de Trio Zamfirescu, cei trei chitarişti ce au concertat în această vară în deschiderea Omara Portuondo şi Orquesta Buena Vista Social Club. Chitaristul va fi însoţit de grupul său, New World Sinfonia.

Unde: Teatrul Naţional din Cluj-Napoca
Când: 1 noiembrie
Preţ: 50 – 300 lei

Havasi, cel mai rapid pianist din lume

Considerat un maestru al pianului, Havasi a fost declarat cel mai rapid pianist din lume.

Afinitatea sa către muzica clasică s-a remarcat din copilărie, Havasi devenind la doar 21 de ani profesor de pian la Conservatorul din Budapesta. Astăzi este unul dintre cei mai apreciaţi painişti ai lumii, iar împreună cu cei peste 50 de instrumentişti, 15 solişti şi un cor impresionant constituie Symphonic Red Concert Show, o mică orchestră ce a impresionat lumea întreagă.

Unde: Sala Palatului
Când: 15 noiembrie
Preţ: 100 – 300 lei

Sukhishvili Balkan Tour

 
Cel mai faimos balet din Georgia, Sikhishvili, aduce, în premieră pe scena românească, coregrafia excepţională şi muzica tradiţională georgiană deosebită cu care a cucerit lumea. Ceea ce îl deosebeşte însă de alte spectacole de balet este numărul de acrobaţii cu săbii şi cuţite care îţi iau răsuflarea.
 
Unde: Sala Palatului
Când: 16 noiembrie
Preţ: 50-250 lei

Tom Jones

Veteranul cântăreţ britanic şi autorul hitului „You Can Leave Your Hat On” revine, pentru a treia oară, pe scena Sălii Palatului într-un concert care se anunţă doar senzaţional.

Aflat într-un amplu turneu european, Tom Jones îşi promovează cel mai nou album, intitluat „Praise & Blame” şi inspirat din muzica gospel.

Unde: Sala Palatului
Când: 17 noiembrie
Preţ: 852 – 149,10 lei
  Ai chef de o piesă de teatru? Vezi care sunt premierele din stagiunea de toamnă.  
Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter