Cele mai trendy destinații ale verii 2015

De Unica.ro, pe
Suntem în plin sezon early booking al vacanțelor de vară, iar reducerile pot ajunge și la 35%! Consultantul în turism Carla Enea îți oferă o generoasă listă de motive pentru care merită să-ți rezervi încă de pe acum un pachet turistic în Madeira,  în Rhodos sau în Bulgaria. Iar dacă vrei să afli mai multe despre vacanțele în Malta, Antalya sau Tunisia, cumpără revista Unica de februarie, la chioșcuri din 24 ianuarie.

De Carla Enea

Impresionanta Madeira

Puncte forte: Impresionanta combinație de munți rugoși și văi ascunse, cu țărmuri stâncoase de care se sparg cu putere valurile unui Atlantic întunecos, aeroportul senzațional a cărui pistă te face să te simți… James Bond (un pic!), grădinile frumos mirositoare, vinul de Madeira, colorata piață din Funchal.

Ce să citești înainte: Winston Churchill și-a scris bună parte din memorii în Madeira, dar te poți  delecta cu nuvela sa, Fuga domnului Keegan, a cărei acțiune se petrece chiar pe insula portugheză.

Ce să vizitezi: Partea veche a orașului Funchal, cu străduțele sale pietruite și casele autentice cu uși pictate naiv, grădina botanică, Madeira Wine, tradiționala vinărie care produce legendarul vin dulce care poartă numele insulei, Pico de Arieiro, al treilea vârf al insulei și unul dintre cele mai vizitate locuri din Madeira (10.00 de oameni ajung zilnic acolo).

Ce să cumperi: Fructe de maracuja din piața din Funchal, sunt demențiale. Vin de Madeira, obligatoriu! Împletituri din răchită, semnătura de export a insulei: coșuri, perii, carpete, suporturi pentru sticlele de vin și toate tipurile de mobilier.

Sfatul meu: Pentru rafinament, încearcă un ceai la hotelul Reid’s (unde au stat Churchill, Bernard Shaw și împărăteasa Austriei)! Se bea chiar la ora 17.00, conform tradiției englezești, pe terasa cu view amețitor către Atlantic. Ceaiul este servit cu sandvișuri delicioase cu somon, creveți, avocado  etc, asortate cu cremă de brânză, miere, dulceață și niște pâinici tradiționale cu stafide și vanilie. Urmează trei platouri cu prăjituri, în acordurile live ale pianului din hol.

Unde te cazezi: hotel Four Views Monumental Lido 4* – de la 558 euro/pers, avion București – Madeira (Funchal) – Bucuresti, via Lisabona, compania TAP Portugal, transferuri, 7 nopți cazare, asistență turistică locală, agentia Gulliver Tours (www.gullivertours.ro), 021/794.75.07

Nisipurile de Aur ale Bulgariei

Puncte forte: Distanța mică față de România și serviciile incontestabil mai bune decât la noi. Plus plaja întinsă, cu a ei faleză pe care sunt presărate nenumărate atracții, de la terase și restaurante, la mici părculețe de distracții.

Ce să citești înainte: Îngroapă-mă în picioare, de Isabel Fonseca, o carte tulburătoare, care pătrunde în obiceiurile, miturile și istoria romilor din Europa de Est. Titlul vine chiar de la un proverb rom, care spune: „Îngroapă-mă în picioare, pentru că toată viața am trăit în genunchi.”

Ce să vizitezi: Mănăstirea dintre stânci, Aladja, situată la doar câțiva kilometri de Nisipurile de Aur. Aladja înseamnă colorat, iar numele vine probabil de la picturile murale pline de culoare ale călugărilor antici. Chiliile acestora, săpate în piatră, datează din Evul Mediu. O altă atracție este Parcul Natural  care înconjoară stațiunea. Recomand o plimbare în pădurea de stejari, de aproape 10 km lungime.

Ce să cumperi: Produse cosmetice din trandafiri, miere din trandafiri, păpuși hand-made îmbrăcate în costume populare bulgărești, rakia – un fel de țuică, dantelării etc.

Sfatul meu: Dacă te nimerești în prima săptămână din iunie, nu rata Festivalul rozelor din Kazanluk. Renumit în Bulgaria, este dedicat frumuseții florilor și parfumului lor prețios, fiind transformat într-un eveniment internațional.

Unde te cazezi:

Hotel Grifid Arabella 4* (ultra all inclusive) – 39 euro/noapte/pers în camera dublă cu vedere laterală la mare – în perioada 7.05 – 23.05; sau 53 euro/noapte/pers în camera dublă cu vedere laterală la mare – în perioada 24.05 – 13.06 (10% Early Booking); agenția Holiday Office (www.holidayoffice.ro), 021.527.50.50 – 58

Amestec de culturi în Rhodos

Puncte forte: Faptul că jumătate de insulă e stâncoasă și scăldată de apele Egeei, iar cealaltă are plaje cu nisip, udate de Mediterana. Cetatea cavalerilor ioaniți te va chema să-i tot cutreieri aleile cât stai pe insulă, e încântătoare ca o Fata Morgana, iar Lindos, orașelul cu căsuțe ca de zahăr cubic, te va transpune într-o altă lume.

Ce să citești înainte: Memoriile Patriciei Storace, Cină cu Persefona, despre anul petrecut de autoare în Grecia, povestit cu farmec, afecțiune, dar și detașare, extaz și claritate. O evocare perfectă a acestei țări aflate mereu într-un echilibru delicat între Est și Vest.

Ce să vizitezi: Valea Fluturilor (Petaloudes) este de departe unul dintre locurile cele mai căutate din Rhodos. Se află la 5 kilometri de satul Theologos, și dacă ai noroc să ajungi acolo în august, vei fi surprinsă de miile de fluturi care invadează regiunea. De neratat, în afară de orașul medieval Rhodos, ar fi și Acropolele din Lindos, situate în vârful dealului, deasupra orașului.Iți vor sări în ochi zidurile medievale construite de cruciați ( la începutul secolului 14), deasupra ruinelor mai vechi, bizantine și antice. Există și câteva turnuri de-a lungul zidurilor medievale, care urmează contururile naturale ale solului.

Ce să cumperi: Rhodos este una dintre cele mai cosmopolite destinații grecești, așa că stă minunat la capitolul cumpărături. Un număr mare de magazine te va atrage, de-a lungul străduțelor sale, cu o varietate de produse, de la electronice la opere de artă, de la obiecte mici decorative la prețuri foarte convenabile la creații de designer bine cunoscute. Bijuteriile, mereu un element fierbinte pentru turiștii care vizitează Grecia, sunt din belșug și aici, foarte frumos executate și la prețuri foarte bune.

Sfatul meu: Caută plaja lui Anthony Quinn, e la 15 km de Rhodos Town. De o frumusețe irezistibilă, te va surprinde cu pinii care ajung până la malul apei verzi ca smaraldul. Marele actor s-a îndrăgostit de golfulețul acesta miniatural atunci când a filmat „Tunurile din Navarone” în Rhodos. {i a cumpărat fără să ezite golful.

Unde te cazezi: Sejur Hotel Medblue Lardos 4* – de la 398 euro/pers, avion, transferuri, 7 nopți cazare cu all-inclusive, asistență turistică. Detalii pe www.besttourism.ro, Call Center: 031.226.33.25

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter