Foto: cele mai spectaculoase sculpturi de gheaţă

De Nicoleta Galeteanu, pe

În timp ce unii se joacă în zăpadă, alţii preferă gheaţa. Cei mai vizionari şi talentaţi artişti se reunesc anual în cadrul marilor festivaluri de gheaţă din lume, plăsmuind adevărate lumi de basm.
Statui de dimensiuni enorme, oamnei şi animale, felinare de gheaţă, clădiri faimoase şi zgârie nori, Sfinxul şi oraşe întregi din gheaţă, un întreg spectacol unic de gheaţă şi lumini atrage anual sute de mii de turişti din toată lumea.

Admiră şi tu cele mai spectaculoase sculpturi de gheaţă expuse în cadrul festivalurilor, care îţi taie respiraţia!

Probabil cel mai renumit dintre ele este consursul sculturilor de gheaţă din Harbin, provincia Heilongjiang, China.
În fiecare an, în ianuarie, artişti din peste 15 ţări îşi pun îndemânarea şi imaginaţia la lucru, dezvăluind, în final, adevărate capodopere din gheaţă.
Foto: cele mai spectaculoase sculpturi de gheaţă

Evenimentul, care se deschide în luna ianuarie şi durează aproximativ două luni, creează un oraş de gheaţă la scară naturală.
Peste 30 de echipe din artişti din Rusia, Elveţia, Finlanda şi China, precum şi din ţări tropicale ca Malaezia şi Thailanda, şi-au demonstrat talentul anul trecut la concursul de sculptata în gheaţă.

Mai jos poţi admira reproducerea vestitului Templu Puning, templul Păcii Universale din Chengde, provincia Hebei.

Foto: cele mai spectaculoase sculpturi de gheaţă

Nu mai puţin de 2000 de sculpturi au construit micul oraş de gheaţă la cea de-a 27-a ediţie din 2011, când Festivalul de Gheaţă din Harbin a fost vizitat de un număr record de turişti. Aproape un milion de vizitatori s-au minunat de sculpurile gigantice înălţate de talentaţii artişti.

Foto: cele mai spectaculoase sculpturi de gheaţă

Nu la fel de vechi, dar la fel de renumit este şi Festivalului sculpturilor din gheaţă din oraşul belgian Bruges.
De-a lungul ediţiilor acestui spectaculos eveniment, artiştii au creat reproduceri ale celor mai reprezentative construcţii din lume – Arcul de Triumf din Paris, Sfinxul din Gizeh, zeului-elefant Ganesh, precum şi replici ale unor celebrităţi precum Michael Jackson şi Madonna sau Marilyn Monroe.
Foto: cele mai spectaculoase sculpturi de gheaţă

Ediţia din 2010 a reunit peste 30 de artişti din 10 ţări, care au transformat zona din faţa gării din Bruges într-un peisaj fantastic rupt parcă din basme.

300 de tone de gheaţă şi 400 de tone de zăpadă folosite la realizarea sculpturilor imense, seara, întreaga esplanadă fiind luminată feeric de un spectacol captivant de lumini.
Foto: cele mai spectaculoase sculpturi de gheaţă
Aproape 100 de sculpturi înalte de câţiva metri, realizate cu migală, viziune şi mai ales talent, sunt expuse an de an în oraşul belgian, supranumit „Veneţia nordului” din Belgia.

Anul acesta, tema ediţiei este lumea Disney de la Paris. Festivalul de gheaţă de la Bruges este cel mai longeviv dintre evenimentele de gen, fiind deschis anual de pe 25 noiembrie şi până pe 15 ianuarie.
Foto: cele mai spectaculoase sculpturi de gheaţă
Tot în luna ianuarie şi Moscova, Rusia, este gazda unui concurs renumit de sculptură în gheaţă. Competiţia internaţională adresată artiştilor în gheaţă reuneşte sculptori din Mexic, Japonia şi alte colţuri ale lumii. Sculptura de mai jos este una dintre capodoperele realizate în 2010, care a câştigat locul trei.
Foto: cele mai spectaculoase sculpturi de gheaţă
În caz că Rusia ţi se pare totuşi cam friguroasă (temperaturile care se înregistrează în cadrul festivalurilor fiind de -8-10 grade Celsius), poţi face atunci o plimbare în Paris.
Şi „oraşul luminilor” găzduieşte de câţiva ani un Festival al Sculpturilor de Gheaţă, situat chiar pe faimoasa  Champs-Elysee.

Anul trecut, de exemplu, puteai sta la un pahar cu „Soldaţii de Teracotă” din Xi’an (provincia chineză Shaanxi), redaţi într-o sculptură absolut senzaţională, în care aceştia servesc ceva la un bar de gheaţă.
Foto: cele mai spectaculoase sculpturi de gheaţă
Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter