Top 10 cântăreţe cu încasări record în 2011

De Nicoleta Galeteanu, pe

Anul videoclipurilor controversate şi a blasfemiilor din cântece s-a dovedit a fi foarte profitabil pentru „mama-monstru” sau Jo Calderone. Blamată, dar mai mult admirată, Lady Gaga şi-a câştigat suficienţi susţinători,
cât să-i asigure  primul loc în topul Forbes al cântăreţelor cu cel mai mare profit în 2011.

Cu un câştig impresionant de 1,3 milioane de dolari, excentrica vedetă a câştigat mai mult decât Beyonce, Rihanna şi Taylor Swift la un loc, fiind de departe cea mai profitabilă artistă solo din acest an.

Pe lângă articolele muzicale, contractele cu Polaroid, Virgin Mobile, Monster Cable sau PlentyOfFish.com i-au asigurat artistei „Born This Way” această sumă fabuloasă, care o situează în fruntea clasamentului Forbes.
Top 10 cântăreţe cu încasări record în 2011

Taylor Swift, „regina muzicii country”, chiar dacă muzica ei sună mai mult a pop, a reuşit, la rândul său, să le devanseze divele R&B şi dance Beyonce, Rihanna.

Pe locul doi în topul celor mai profitabile cântăreţe în acest an, Taylor, la doar 22 de ani, este o adevărată maşină de făcut bani, cu încasări de nu mai puţin de 45 de mil. de dolari, câştigând nu mai puţin de 1 mil. de doalri pe noate într-un turneu.

Toate cele trei albume ale sale au câştigat platină.
„California Gurls” nu se lasă nici ea mai prejos. Katy Perry a câştigat cei mai mulţi bani cu albumul „Teenage Dream”, cu care artista a devenit singura femeie din lume cu 5 piese de pe acelaşi album pe locul 1 în Billboard Hot 100. Singurul artist solo care a mai reuşit acest record este doar Michael Jackson.

Încasările ei realizate în 2011 se ridică la 44 mil. de dolari.
Top 10 cântăreţe cu încasări record în 2011
Faptul că a rămas însărcinată nu a împiedicat-o pe Beyonce Knowles să îşi rotunjeacsă veniturile şi în acest an. Deşi a câştigat mai puţin din turnee, voluptoasa cântăreaţă şi-a asigurat conturile, precum şi moştenirea micuţului său, cu albumul „4”, linia vestimentară „House of Dereon” şi cea de parfumuri, intitulată „Heat and Pulse”. Toate acestea i-au adus încasări de 35 de mil. de dolari, potrivit Forbes.
Top 10 cântăreţe cu încasări record în 2011

Nelipsită din videoclipurile scandaloase sau ipostaze indecente, cântăreaţa din Barbados a ratat topul Men’s Health al celor mai sexy femei, dar nu lipseşte din topul fianciar.

La fel ca Taylor Swift, Rihanna încasează un onorariu de 1 mil. de dolari în concerte, dar cele 29 mil. de dolari provin desigur şi din vânzarea albumelor sale – Loud a generat cele mai mari vânzări – precum şi din muzica digitală, reclame şi alte proiecte profitabile.
Top 10 cântăreţe cu încasări record în 2011

Topul artistelor cu cele mai mari câştiguri este completat de Pink, cu 22 de mil. de dolari, Carrie Underwood, celebră datorită American Idol şi care a avut făcut deja o avere din muzică în 2011 – circa 20 de mil. de dolari -, veterana Celine Dion, cu 19 mil. dolari, Adele, a cărei muzică extrem de apreciată a generat încasări de 18 mil. de dolari, precum şi fosta „regină a muzicii pop”, Britney Spears, care a renăscut pe piaţa muzicală.
Revenirea sa i-a adus 10 mil. de dolari într-un singur an.

Foto: Hepta, NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter