Cele mai nonconformiste restaurante McDonald’s din lume

De Unica.ro, pe

Știai că în lume există peste 36.000 de restaurante McDonald’s, în mai bine de 100 de țări? Cu toate că majoritatea arată aproape identic, câteva restaurante ies cu totul și cu totul din tipare – de la locație și până la design.

Text de Ioana Călin.

Iată cum arată cele mai neobișnuite restaurante McDonald’s din lume, devenite de-a lungul timpului adevărate destinații turistice!

Vezi toate imaginile în GALERIA FOTO!

McDonald’s Downey, California

Al treilea restaurant McDonald’s deschis în lume, care încă mai funcționează. Construit în 1953, aici putem întâlni chiar și în ziua de azi prima mascotă McDonald’s, bucătarul grăbit cu chip de burger (Speedee), iar angajații poartă uniforme în stilul anilor 1950, pentru și mai mult farmec.

Cele mai nonconformiste restaurante McDonald’s din lume

McDonald’s Taupo, Noua Zeelandă

Proprietarul restaurantului din Taupo, Noua Zeelandă, a făcut o investiție mai neobișnuită și a cumpărat un avion DC3, pe care l-a transformat complet. Aici poți să savurezi un BigMac în timp ce vizitezi și cabina originală de pilotaj a aparatului de zbor.

McDonald’s Clifon Hill, Melbourne, Australia

Restaurantul din Melbourne, Australia, e considerat unul dintre cele mai frumoase restaurante McDonald’s din lume. Aflându-se într-o clădire istorică art deco, care a fost inițial hotel, fast-food-ul construit de arhitectul James Hastie Wardrop, în 1938, atrage anual mii de turiști.

McDonald’s Roswell, New Mexico

Pentru că orașul Roswell din New Mexico este faimos datorită unor zvonuri care spun că de aici s-ar fi recuperat resturi extraterestre, McDonald’s a construit un fast-food cu totul special – un restaurant în formă de OZN, rupt parcă din filmele SF.

Roswell,,New,Mexico,,Usa,-,November,22,,2019:,Flying,Saucer

McDonald’s Ulsan, Coreea de Sud

Acest mic drive-thru din Coreea de Sud este renumit pentru acoperișul impresionant în formă de aripi și pentru meniul neobișnuit. Aici poți servi burgeri cu creveți, burgeri cu bulgogi (carne la grătar sau prajită, în stil coreean) și alte delicii speciale, cu iz tradițional.

McDonald’s Dallas, Texas

Restaurantul din Dallas este probabil cel mai îndrăgit de către copiii care îi trec pragul. Acesta are forma unui gigantic Happy Meal, iar înăuntru are o cameră de joacă imensă, candelabre de cristal și postere inedite, create de celebrul designer Ralph Lauren. Sigur o să vrei să faci o mulțime de poze dacă o să vizitezi acest loc!

Citește gratuit ediția de februarie a revistei Unica. O găsești AICI

McDonald’s Rue Saint-Lazare, Paris

Acest restaurant se află într-o clădire istorică, construită în 1892, și care în prezent aparține Patrimoniului Mondial UNESCO. Fațada fast-food-ului o să-ți atragă în mod cert atenția dacă o să mergi pe Strada Saint-Lazare. E superbă!

McDonald’s Kristiansand, Norvegia

Considerat a fi cel mai elegant McDonald’s din lume, restaurantul ocupă acum spațiul unei foste bănci din Kristiansand, Norvegia. Cu siguranță nu cred că te-ai gândit până acum că poți să gasești un fast-food într-o astfel de clădire, nu-i așa?

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter