Foto: Cele mai frumoase castele din Europa

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Joi, 05 mai 2022, 17:32

Ce alt loc ar fi mai potrivit pentru petrecerea de Halloween decât un castel? Castelul Bran, de exemplu, organizează ceremonii speciale de Halloween, un prilej numai…
 …bun să dai o fugă până la munte.

Dacă nu te grăbeşti să guşti vinul sângeriu sau vodca neagră adusă din Anglia, îţi propunem să te delectezi atunci cu cele mai impresionante şi frumoase castele din Europa, vizitate anual de milioane de turişti din lume.

Cuprins

Bifează-le şi tu pe lista cu obective pentru când te vei afla în apropiere.

Saint Michele – Franţa

Construit pe o stâncă, în Golful Saint-Malo din Marea Mânecii, castelul Saint Michele este o construcţie fabuloasă ce sigur îţi va taia răsuflarea.

Legată de ţărmul Bretaniei printr-o îngustă şosea pietruită, mica insulă, numită şi o „minune a Occidentului”, este de două ori pe lună înconjurată de apă, în timpul fluxului.

Pe stâncă se află de fapt un sătuc, locuit de circa 40 de locuitori.

Foto: Cele mai frumoase castele din Europa

Ksiaz – Polonia

Nu este doar unul dintre cele mai impunătoare castele (ca mărime) din Europa; Ksiaz este „perla regiunii Silezia de Jos”, confiscat pe timpuri de nazişti şi ocupat şi de Armata Roşie.

Cu un trecut turbulent, castelul, construit în anii 1200 de către Bolko I cel Aspru, a fost distrus şi reconstruit de mai multe ori de-a lungul anilor. Impozanta construcţie dispune de 400 de camere şi 200 de seminee, ceea ce i-a conferit denumirea de „Versailles al Sileziei Inferioare”.

Foto: Cele mai frumoase castele din Europa

Coca – Spania

La doar 50 kilometri de capitala Segoviei se află o altă construcţie impresionantă pe care merită să o vezi în realitate. Cu o istorie seculară, castelul Coca, construit în secolul 14 la ordinul Arhiepiscopului Seviliei, celebrul castel este considerat unul dintre cele mai frumoase din Spania.

Foto: Cele mai frumoase castele din Europa
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter