Cele mai ciudate clauze în testamente

De Nicoleta Galeteanu, pe

Când vine vorba de bani, oamenii chiar şi când părăsesc lumea materială se asigură că averea lor va fi păstrată la loc sigur. Aşa se face că instrucţiunile despre averile date spre moştenire…
 … exprimă prin limbă de moarte cele mai bizare şi mai atipice dorinţe ale defunctului.

Iată câteva dintre cele mai memorabile testamente şi clauze de moştenire stipulate până acum.

1. Leona Helmsley, magnata miliardară care domina piaţa imobiliară din New York, a lăsat prin testament o avere de 12 miliarde de dolari căţelului ei, un bichon maltez pe nume Trouble.

În schimb, Leona a avut grijă să îi scoată complet din testament pe doi dintre nepoţii săi, precizând că „ştiu ei de ce”.

Nici celorlalţi doi nepoţi nu le-a acordat acces deplin la banii moşteniţi. Aceştia au fost condiţionaţi să viziteze regulat mormântul tatălui lor, unde trebuia să semneze într-o evidenţă că au vizitat mormântul tatălui lor.

2. Trouble nu este singurul căţel bogat. Ciobănescul german Gunther al familiei regale Liebenstein, a moştenit întreaga avere de 80 de milioane de dolari a contesei Carlotta Liebenstein, când aceasta a murit în 1991.
De atunci, averea a fost transmisă mai departe moştenitorilor Gunther II, III şi IV, care a primit la rândul său milioane de dolari de la predecesorul lui, în 2000.

3. Renumitul filosof al anilor 1700 -1800, Jeremy Bentham, a lăsat lumii una dintre cele mai neobişnuite moşteniri: trupul său conservat.

Nimeni nu a înţeles „cadoul” lui Bentham, dar din 1832, anul morţii sale, trupul mumificat al omului de ştiinţă a fost păstrat într-o vitrină de sticlă, dar cu un cap de ceară nou.
Relicva se află la University College London (UCL) şi este mutată ocazional pentru ca Bentham să „asiste” la seminarii.

4. Heinrich Heine, unul din cei mai de seamă poeţi germani, a lăsat întreaga moştenire soţiei sale, dar cu o singură condiţie: aceasta trebuie să se recăsătoească, în acest fel” va fi existat măcar o singură persoană care să regrete moartea sa”, a scris acesta în testament.

5. Un portughez dintr-o familie aristocrată care a murit fără moştenitori şi-a lăsat bunurile la 70 de persoane alese întâmplător din cartea de telefon a Lisabonei.

Luis Carlos de Noronha Cabral da Camara a luat această decizie încă de la vârsta de 29 de ani şi s-a dus încă de atunci la un notar din Lisabona, însoţit de doi martori, pentru a-şi înregistra testamentul.

Când au fost anunţate de moştenire, majoritatea celor 70 de persoane din cartea de telefon au crezut că este o glumă proastă. Da Camara a lăsat moştenire un apartament cu 12 camere în centrul Lisabonei, o casă la Guimaraes, în nordul ţării, o maşină şi 25.000 de euro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter