Top 8 cele mai bune plaje pentru distracţie din lume

De Nicoleta Galeteanu, pe

Vacanţa la mare poate deveni plictisitoare când înţepeneşti pe şezlong, iar relaxarea riscă să se transforme rapid în monotonie. Ca să nu îţi compromiţi concediul…
 …ţi-am pregătit mai jos un top cu cele mai frumoase plaje din lume recunoscute pentru distracţia pe care o oferă turiştilor care aleg vacanţe active, potrivit National Geographic.

Scufundări în Indonezia

 
În Insula Raja Ampat din Indonezia, Tiny Batbitim este cea mai izolată porţiune de arhipeleag carstic din nord-vestul statului Papua de Vest şi de o impresionantă faună marină.

De o frumuseţe incredibilă, insula îţi rezervă o călătorie fascinantă în adâncuri, unde tonul uriaş şi pisicile de mare fac un realizează un real spectacol urmărind cete sclipitoare de anşoa.
Top 8 cele mai bune plaje pentru distracţie din lume

Cu bicileta în Insulele Canare

Un adevărat Rai pe pământ, „insula frumoasă” din arhipeleagul Insulelor Canare, La Palma, oferă oricărui iubitor de drumeţii o aventură de-a dreptul memorabilă.

Iar dacă îţi doreşti mai multă adrenalină, poţi să o faci pe două roţi. Închiriază o bicicletă şi străbate „isla bonita” („insula frumoasă” în spaniolă) din nord până în sud, traversând parcul La Caldera de Taburiente.

La Palma se găseşte în nord-vestul Insulelor Canare.

Top 8 cele mai bune plaje pentru distracţie din lume

Scufundări la epave în Bermuda

Recifele care înconjoară acest mirific arhipeleag britanic a înghiţiti sute de nave care au rămas captive pe fundul Oceanului Atlantic. Una dintre cele mai vechi nave care se găsesc printre epavele din adâncuri este Sea Venture, care în 1609 aducea primii colonişti europeni pe insulă.

Bermuda este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai accesibile locuri pentru scufundări, fiind şi foarte spectaculos.

Top 8 cele mai bune plaje pentru distracţie din lume

Surf în Micronesia

În apele Oceanului Pacific vei prinde, fără îndoială, cel mai bun val pentru surf.
Opreşte-te în Pohnpei, în Insulele Senyavin din arhipeleagul Caroline, un loc de o frumuseţe năucitoare, şis, în caz că nu ţi-ai luat curajul cu tine, priveşte surferii care vin să se antreneze în Palikir Pass, un canal ce înconjoară bariera de corali din jurul munţilor pe care stă aşezat Pohnpei.

Sau poate preferi o aventură pe valuri cu barca.

Top 8 cele mai bune plaje pentru distracţie din lume

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter