Cele mai amuzante cărţi de citit în vacanţă

De Nicoleta Galeteanu, pe

Lectura este extrem de relaxantă în vacanţă, dar poate fi şi extrem de distractivă, dacă alegi o lectură uşoară şi foarte amuzantă. Iată cinci cărţi care îţi propun pagini întregi de umor savuros.

Cronica regelui aiurit – Gonzalo Torrente Ballester

Curtea Spaniei e în fierbere. După o noapte petrecută cu frumoasa Marfisa, Maiestatea Sa Filip al IV-lea vrea cu orice preţ să îşi vadă regina în iatacul regal.

Ţara întreagă aşteapta verdictul tribunalului Sfintei Inchiziţii care trebuie să judece dacă dorinţa regelui e sau nu păcat de moarte.

Dacă ţi-a plăcut ecranizarea din 1991 cu Joaquim de Almeida şi Laura del Sol, sigur vei disfruta şi cartea la fel ca juriul festivalului, care au acordat opt premii Goya.

Dumnezeu mi-e broker – Christopher Buckley, John Tierney

Un broker ratat, dar profesionist la băutură, se duce să se reculeagă într-o mănăstire şi se călugăreşte. Devenit fratele Mog (prescurtare de la „mogul”), abatele mănăstirii Cana îşi pune toate speranţele în el pentru a reabilita financiar lăcaşul de cult, intrat în impas din cauza că podgoria n-a mai dat roade.

Feflexele de broker renăscut şi înţelepciunea divină pe care o deprinde face ca fratele Mog să pună mănăstirea pe picioare, numai că îmbogăţirea rapidă a abatiei bate la ochii FBI-ului.

Trei într-o barcă –  Jerome K. Jerome

Martiri ai ipohondriei şi ai lipsei de chef, J. şi prietenii lui, George şi Harris. decid să facă o călătorie pe Tamisa. Însă, când pornesc, ei abia pot să prevină peripeţiile care îi vor întâmpina: cabluri de remorcare, prognoze meteo pe care nu te poţi baza şi conserve de ananas. „Three Men in a Boat” a avut un succes instantaneu când a apărut în 1889 şi a capturat în mod hazliu spiritul epocii.

Cutremur de timp – Kurt Vonnegut

Kurt Vonnegut creaază un univers fantastic absolut cuceritor, proiectând omenirii un destin tragicomic, plin de umor si autoironie.

Întreaga omenire este aruncată cu zece ani în urmă de un cutremur de timp, fiind nevoită să coexiste alături de buubuulingi – extratereştri dotaţi cu inteligenţă strălucită – şi doctori trăzniţi. Odată cu apariţia televiziunii, extratereştrii refuză să-şi mai folosească imaginaţia şi se transformă în nişte făpturi răutăcioase, iar psihiatrul Schadenfreude le interzice pacienţilor să mai rosteasca pronumele „eu”.

Romanul a fost un bestseller săptămâni la rând în SUA.

Ghidul Autostopistului Galactic – Douglas Adams

Romanul îl înfăţişează pe Arthur Dent în timp ce călătoreşte prin galaxie cu prietenul lui îndrăzneţ, Ford Prefect. Ei au parte de încurcături oribile dar hazlii. Dent este luat de pe planeta Pământ cu puţin înainte de a fi distrusă de o echipă de construcţii cosmice, pentru a realiza o autostradă.

Adams este un maestru al satirei inteligente, al aluziilor şi al dialogului comic.

Romanul a fost ecranizat în 2005, de regizorul Garth Jennings. Vezi ce alte cărţi îţi propunem să iei în vacanţă.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter