„Cel mai original film pe care l-am văzut în ultimii ani”. Drama care l-a cucerit pe Cristian Tudor Popescu e acum pe Disney+

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 06 aprilie 2023, 15:29

Unul dintre filmele cu cele mai multe nominalizări la Oscar în 2023 l-a cucerit definitiv pe Cristian Tudor Popescu. Drama „The Banshees of Inisherin” (Spiritele din Inisherin), cu Colin Farrell și Brendan Gleeson în rolurile principale, în regia lui Martin McDonagh, a fost nominalizată la 9 categorii, în cadrul celebrei gale, însă nu a reușit să câștige niciun premiu.

Acțiunea lungmetrajului se petrece în anii ’20, pe o insulă de pe coasta de vest a Irlandei. Acolo, doi prieteni se trezesc în impas atunci când unul dintre ei încheie brusc relația.

„Colin Farrell face probabil cel mai bun rol din carieră”

„Titlul l-aș traduce «Ielele din Inisherin», fiind vorba de duhuri feminine care îi pocesc pe cei ce le jignesc. Este cel mai original și memorabil film pe care l-am văzut în ultimii ani. Deși are o atmosferă irlandeză de-acum un veac, excepțional reconstruită vizual, filmul pătrunde în relații general umane stranii, care ies rar la iveală. De pildă, cum poate să izvorască răul din bunătate. Cum te poți apăra de o astfel de bunătate, atacându-te pe tine însuți, nu pe celălalt. Colin Farrell face probabil cel mai bun rol din carieră, un fel de monstru al dorinței de a comunica, chiar dacă nu are ce. Monstrul ăsta e născut adesea de rețelele de socializare, de «împrietenire», ale zilei de azi”, scrie Cristian Tudor Popescu pe o rețea de socializare.

Cu toate că nu a câștigat niciun premiu Oscar, pelicula „The Banshees of Inisherin” a primit numeroase laude din partea criticilor, la nivel internațional, iar anul trecut, la Festivalul de Film de la Veneția, Colin Farrell a câștigat „Cupa Volpi” pentru „Cel mai bun actor”, iar Martin McDonagh a fost premiat pentru „Cel mai bun scenariu”.

Citește și – Filmul românesc de pe Netflix care a creat discuții aprinse. E pe primul loc la câteva zile de la lansare

Citește și – Cynthia Erivo, dezvăluiri din spatele camerelor. Tot ce trebuie să știi despre filmul „Luther: Apus de soare” de pe Netflix

Citește și – Pamela Anderson pune Hollywood-ul pe jar. Dezvăluiri scandaloase despre actorii din Cetatea Filmului: „Mi-a oferit un apartament și un Porche”

Citește și – Leonardo DiCaprio are o nouă iubită. Tânăra, care s-a născut la doi ani după lansarea filmului Titanic, este fiica unui actor celebru

Lista premiilor pe care le-a primit „The Banshees of Inisherin” continuă cu „Globul de Aur” pentru „Cel mai bun film” și cu alte numeroase distincții.

În plus, în cadrul Premiilor BAFTA, din 2023, „Spiritele din Inisherin” a câștigat premiul pentru „Cel mai bun scenariu original” și „Cel mai bun film britanic”.

„The Banshees of Inisherin” (Spiritele din Inisherin) poate fi urmărit în România pe Disney+.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter