Duelul divelor la Romanian Music Awards. Cine merită să câştige?

De Nicoleta Galeteanu, pe

După ce au câştigat admiraţia fanilor din toată lumea şi au cucerit topurile internaţionale, a venit timpul ca artistele noastre celebre să fie apreciate şi de publicul român.
Romanian Music Awards 2011, care se întâmplă astă seară,  anunţă o bătălie strânsă între divele autohtone aflate în cursa pentru cele mai importante premii muzicale româneşti.

Dar, cum orice competiţie are un singur câştigător, nu ne rămâne decât să decidem cine merită sau nu premiul şi de ce.

Alexandra Stan – Mr. Saxobeat

– Din Orientul Mijlociu, mai exact în Israel, şi până în Franţa şi Anglia, hitul a făcut furori în topuri. Italienii i-au acordat primul Disc de Platină câştigat vreodată de un artist român, iar artiştii spanioli au creat un cover după Mr. Saxobeat.

Faimosul single a făcut valuri şi aici, la radio, televizor, în cluburi şi pe plajă, iar toţi i-am savurat ritmul şi refrenul atât de vibrante şi mobilizatoare!    

– Ajunsă rapid pe culmile succesului, tânăra din Mangalia are fanii la picioare, dar, cu toate acestea, ne demonstrează că faima de care se bucură nu au orbit-o. Impresionată de cazul unui copil bolnav, Alexandra Stan a acceptat fără rezerve să cânte gratis la Arenele Romane, pe 23 septembrie. Gestul ei caritabil arată că artista nu face muzică doar pentru bani.

Andra – Something New

– Titlul piesei nu ascunde pentru nimeni niciun secret. Proaspăta mămică nici nu a vrut să audă de odihnă la pat şi a revenit în studio, ca nu cumva să îşi neglijeze fanii, gest care poate fi decât de apreciat.

Nu a venit singură, ci cu „ceva nou”, atât în muzica românească, dar şi în viaţa personală. Pentru un astfel de efort – cel mai probabil, David a avut aceeaşi coregrafie – , dar mai ales pentru primul clip al unei artiste de la noi care a filmat însărcinată, premiul ar merita cu prisosinţă să fie dedicat micuţului David.

– Pentru o notă ceva mai mare de obiectivism, amintim că în top sunt concurente redutabile.

Andreea Bănică – Love In Brasil

– Ce ar mai fi de spus despre clipul care a încins atmosfera o vară întreagă pe litoral şi a răscolit imaginaţia fanilor privind de fiecare dată fetele exotice care se unduiesc lasciv pe nisipul fierbinte şi alb?

Hitul o relansează practic pe frumoasa cântăreaţă din nou la radiouri. Pe Youtube, videoclipul, care are mari şanse la această categorie, numărpă peste 9 milioane de vizualizări.

– Dacă ne gândim că imaginea unui artist este extrem de importantă, şi pe scenă, dar şi din culise, nu sunt deloc frumoase lucrurile pe care coregraful Tonkins le-a mărturisit despre frumoasa divă, în perioada show-ului „Next Diva”. Să aibă aceasta vreo relevanţă?

Corina – No Sleepin’ (ft. JJ)

– După o vreme în care a cam stat pe bară în muzica românească, Corina, artista originală din România, revenea anul trecut mai energică şi mai plină de vigoare ca niciodată. De pe bară, s-a urcat direct pe ea, având grijă ca în fiecare emisiune în care era invitată să îşi presteze cu precizie impecabila coregrafie. În rest, versurile de pe CD-ul cânta singur, căci nu este deloc uşor să te concentrezi pe două lucruri deodată, sunt la fel de inovatoare ca şi clipul – „Sleepin’, sleepin’…”.  

– În mod suprinzător, piesa chiar a plăcut unora. LaVive, o trupă tânără de muzică pop din Germania a preluat piesa cântăreţei noastre, prin plagiat.
Un merit de necontestat este prestaţia sa spectaculoasă, căci artista s-a umplut de vânătăi de la dansul la bară. Vezi care sunt cele mai neinspirate hituri româneşti noi.

Inna – Sun Is Up

– A cucerit lumea, i-a fermecat în mod deosebit pe americani, care au descoperit şi ei că româncele sunt frumoase, iar frumoasa artistă nu se opreşte aici în a-şi culege laurii succesului.

În mod paradoxal, artista nu se bucură prea mult de aprecierea conaţinalilor. Unii ar pune acest gest nedrept pe seama invidiei, alţii însă au ceva motive să nu alerge în Piaţa Constituţiei.

Inna a cam călcat strâmb la meciul de fotbal care a inaugurat National Arena, şi nu neapărat din cauza gazonului teribil de pe stadion. Din păcate, artista pur şi simplu eşuează când vine voba de concerte live.

Cine crezi că merită să câştige?

Duelul divelor la Romanian Music Awards. Cine merită să câştige?
Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter