Ce se întâmplă în creierul tău atunci când ești fericit

De Sandra S., pe

Chiar și fericirea are propria formulă chimică. Află ce se întâmplă în creierul tău când ești fericit și cum poți menține această stare euforică mai multă vreme.
Partea din creier care este responsabilă cu starea de bine, de fericire, este hipocampusul, iar serotonina este neurotransmițătorul care îți dă acea stare de bine. Serotonina este prezentă atât în hipocampus, cât și în restul creierului.
Aceasta este sintetizată din aminoacidul triptofan, care se găsește în carnea de curcan – așa că dacă vrei să crești nivelul de serotonină, ar trebui să mănânci mai multă friptură de curcan. Substanța ajută și la concentrare, te ajută să dormi mai bine, crește pofta de sex și apetitul.
Dopamina este un alt neurotransmițător care menține starea de fericire și îl găsești din plin în carnea de pui, carnea de pește, lapte și banane.

Ce poți face ca să fii fericită mai mult timp

Fericirea este trecătoare, însă anumite obiceiuri o pot menține mai multă vreme:
Petrece cel puțin 20 de minute afară, pe vreme bune, ca să îți îmbunătățești starea de spirit, să ajuți procesul de gândire și celelalte procese de la nivelul creierului.
Exercițiile fizice ajută la eliberarea endorfinelor în organism, ele fiind cele care îți dau o stare euforică și plăcută. De aceea este foarte important să faci măcar un pic de mișcare în fiecare zi.
Și odihna este foarte importantă. Dacă vrei să fii fericită mai multă vreme, trebuie să dormi cel puțin șapte ore pe noapte, iar somnul să fie calitativ.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter