Thassos, insula verde a Greciei

De Unica.ro, pe

O destinaţie de vacanţă de o frumuseţe remarcabilă, cu o faună bogată şi o floră luxuriantă, insula grecească Thassos te va face să te simţi ca într-o pădure plutitoare, având în vedere faptul că cea mai mare suprafaţă a sa este acoperită cu păduri de pin şi plantaţii de măslini.

Plaje feerice în Thassos

Insula Thassos este ideală atât pentru concediul în familie, cu plaje liniştite, ape cu adâncimi reduse şi facilităţi pentru cei mici, cât şi pentru cei care vor să găsească agitaţie, distracţie şi viaţă de noapte la cote maxime. Pentru copii recomandăm plajele Skala Potamia, Golden Beach şi staţiunea Makriammos, unde vă aşteaptă un teren de joacă şi o mini-grădină zoologică, fermecătoare pentru cei mici, dar şi pentru părinţi.
Deşi plajele din Thassos s-au dezvoltat de-a lungul timpului şi au adus tot felul de îmbunătăţiri pentru turişti, cele mai multe dintre ele şi-au păstrat farmecul natural. Golden Beach, aflată la 12 km de Limenas, este o plajă întinsă impresionantă cu nisip auriu scaldată de ape cristaline, unde vegetaţia densă ajunge până la mare. Alte staţiuni populare includ plajele Limenaria, Paradise şi Skala Prinou.

Sate tradiţionale şi monumente fermecătoare în insula Thassos

Frumoasa insula Thassos are mai multe de oferit decât plajele întinse de la malul mării Egee, obiective turistice deosebite, peisaje pitoreşti, dar şi preparate delicioase cu specific grecesc. Cele mai importante atracţii sunt Agora, ruinele antice, şi Muzeul Arheologic din capitala Limenas care datează din secolul al VII-lea, şi Mănăstirea Arhanghelului Mihail, ridicată în secolul al XII-lea, în stil bizantin, în partea de sud a insulei. O să-ţi facă o adevărată plăcere să vizitezi satele pitoreşti, cu vegetaţie bogată, unde te poţi plimba în voie bucurându-te de aerul grecesc.
Cele mai populare sunt Panagia, Scala Rahoniou şi Kazavati, care, în ciuda faimei şi numeroşilor turişti, şi-au păstrat autenticitatea şi tradiţiile.
Sejur Thassos Grecia
Hotel Calypso 3*- 244 Euro / 2 persoane, transport individual, 7 nopti de cazare cu mic dejun, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro , call center 021/794.75.07.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter