Ce înseamnă când verși cafeaua. Este semn de ghinion sau de noroc?

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 01 august 2022, 09:47

Multă lume se întreabă dacă este semn bun sau semn rău să verși cafeaua. Sunt mai multe superstiții legate de cafea, peste tot în lume.

Dacă verși cafeaua îți aduce ghinion sau noroc? Ei bine, semnificațiile diferă de modul în care se întâmplă să o vărsăm. Și bineînțeles, în funcție de locul în care ne aflăm pentru că fiecare țară are tradițiile și superstițiile ei.

Ce înseamnă să verși cafeaua

În România, să verși puțină cafea înseamnă că o să ai noroc la bani. Însă să scapi ceașca cu cafea din mână aduce ghinion. Nu e bine nici să dea cafeaua pe dinafară în timp ce fierbe pentru că asta preveștește vremea mohorâtă și ploaia. Dacă cea care varsă cafea este fată, asta înseamnă că iubitul ei se gândește la ea, potrivit playtech.ro.

Și în alte părți ale lumii există superstiții legate de cafea. În Egipt să verși cafeaua este semn de noroc, în timp ce în Grecia aduce ghinion. În Brazilia, există o superstiție potrivit căreia ar trebui să pui întotdeauna zahăr în cafea pentru a deveni bogat într-o zi.

Se spune că lăsarea cafelei și a pâinii în interiorul unei case va împiedica fantomele să o bântuie.

C

Citește și: Prima declarație a Oanei Leonte, presupusa iubită a lui Liviu Dragnea

Ce planuri are Cosmin Seleși după plecarea de la Antena 1. Actorul pregătește o surpriză pentru public

Bianca Drăgușanu, vacanță de 18.000 de euro în Turcia. Cum arată resortul de lux

Conturile Revolut ale românilor riscă să fie poprite. Avocatul Adrian Cuculis: „Mulți credeau că mitul acesta va merge la infinit”

Ce ne spun bulele din cafea

Și bulele pe care le face cafeaua după ce o turnăm în cană indică fie că vom avea noroc de bani, fie că vom primi o veste bună. Dacă acestea se îndreaptă spre băutor este semn de bogăție, dacă se îndepărtează este semn că va pierde bani.

Bulele mai indică și cum va fi vremea. Dacă se adună în centrul cafelei indică cer însorit, dacă se adună pe margine vremea va fi ploioasă.

De asemenea, dacă o bulă mare este semn de vești proaste.

Se mai crede că bulele de cafea aduc prosperitate dacă le pinzi și le mănânci de pe lingură.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter