Ce îi atrage pe bărbați cel mai mult la o femeie: fața sau corpul?

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 01 mai 2019, 12:09

Un corp perfect sau o față de păpușă? 250 de bărbați au răspuns întrebărilor realizate de o echipă de cercetători din Statele Unite ale Americii, iar rezultatul o să vă surprindă.

Zâmbetul, buzele, forma trupului sau mărimea bustului? Ce îi atrage de fapt pe bărbații? Studiul condus de Carin Perilloux de la Universitatea Southwestern şi Jaime Cloud de la Universitatea Western Oregon dezvăluie ce trăsături trebuie să aibă femeia perfectă din perspectiva bărbaților, potrivit gândul.info.

Cei 250 de bărbați care au participat la cercetare au fost nevoiți să aleagă dintr-un număr egal de trăsături faciale (ochi, nas, zâmbet, păr) și corporale (înălțime, musculatură, mărime sâni, talie etc.) pentru a descrie femeia perfectă pentru ei. Li s-a cerut apoi să puncteze aceste caracteristici cu note de la 1 la 10, în funcție de preferințe.

Aceștia nu aveau voie să ofere tuturor trăsăturilor nota 10, fiind nevoiți să evidențieze ceea ce le plăcea mai mult. De fiecare dată, indiferent de tipul de relație pe care îl alegeau, de lungă durată, de scurtă durată sau pasageră, bărbații au preferat o femeie cu fața frumoasă.

Singura dată când au ales un corp incitant a fost atunci când li s-a dat un număr redus de puncte de alocat acestor trăsături încă de la început, ei dând dovadă de mai puțină competivitate.

Ce trăsături ale feței atrag bărbații

Un alt studiu realizat în anii trecuți de o echipă de cercetători spanioli a dezvăluit dacă bărbații au gusturi comune în privința trăsăturilor sexului opus. La cercetare au participat peste 200 de femei, iar 44 de bărbați le-au stabilit gradul de atractivitate, privindu-le fotografiile. Au apreciat pe o scară de la 0 la 10 simetria feței, tinerețea, feminitatea și… normalitatea.

Oamenii de știință au realizat că bărbații preferă femeile cu o față perfect simetrică și… banală. Aceștia spun că simetria inspiră stabilitate și normalitate, iar fețele care nu ies în evidență denotă heterozigozitate, ceea ce generează diversitate genetică.

De asemenea, tinerețea și feminitatea au fost două caracteristici pe care bărbații le-au apreciat.

Sursă foto: shutterstock.com

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter