Cât de bună este quinoa pentru sănătate

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Joi, 09 septembrie 2021, 11:27
Quinoa este considerat un superaliment și deși a devenit populară în ultimii ani, ea este folosită de mai bine de 3.000 de ani. Vezi de ce este bine să o consumi.

Incașii au fost primii care au constatat că quinoa este bună pentru consumul uman, iar din acel moment, au inclus-o în alimentația lor. Nu este, deci, de mirare că a ajuns să fie numită „aurul incașilor”.

Are multe proteine

Quinoa este una dintre alimentele cu cele mai multe proteine, deoarece conține toți cei nouă aminoacizi esențiali.

Conține multe fibre

Dacă vrei să ai o digestie bună și să previi constipația, trebuie să incluzi în alimentație multe fibre. Studiile au arătat că aceste substanțe scad riscul apariției bolilor de inimă și reduc tensiunea arterială, potrivit mindbodygreen.com. Dacă ai colesterol sau suferi de diabet, ai motive în plus să mănânci alimente bogate în fibre.

Conține fier

Dacă ai anemie sau lipsă de fier, atunci quinoa nu trebuie să îți lipsească din dietă. În plus, acest aliment te ajută să previi apariția bolilor, pentru că fierul menține sănătoase celulele roșii și ajută la formarea hemoglobinei. În plus, fierul transportă oxigenul de la o celulă la alta, hrănește mușchii și te ajută să te concentrezi. Fierul crește puterea de concentrare a creierului și îți ajută metabolismul să funcționeze mai bine.

Este bogată în magneziu

Magneziul ajută la relaxarea vaselor de sânge și calmează durerile de cap. În plus, dacă respecți dozele zilnice recomandate, magneziul te ajută scazi riscul apariției diabetului tip 2, pentru că menține nivelul zahărului din sânge la nivel optim.

Nu conține gluten

Dacă suferi de boala celiacă sau ai intoleranță la gluten, quinoas va fi alimentul tău de nădejde. Este o cereală, dar nu conține gluten, astfel că poate înlocui cu succes pastele sau fulgii din grâu. Quinoa poate fi consumată fiartă, la cuptor sau chiar prăjită, dacă vrei.

Are un conținut mic de grăsimi

Dacă vrei să slăbești, quinoa te va ajuta să ajungi la silueta pe care o dorești, pentru că are foarte puține grăsimi, comparativ cu alte cereale.

Te ajută să ai o digestie sănătoasă

Dacă ai probleme digestive, atunci include quinoa în alimentație. Fiind bogată în fibre, te ajută să ai un tranzit intestinal regulat.

Cum gătești quinoa

Qunoa poate fi păstrată un an de zile de la achizionare, într-un spațiu uscat și întunecat. Înainte să o gătești, clătește-o bine, pentru a elimina gustul amărui pe care îl au cele mai multe plante.

Vezi și: Cum se fierbe quinoa și cum se folosește în bucătărie

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter