Cât costă să mergi de 1 Mai la mare

De Nicoleta Galeteanu, pe

1 Mai anunţă distracţie pe litoral la debut de sezon, vremea este de partea noastră, iar ofertele la sejururi sunt mai mut decât avantajoase, chiar dacă mai mult pe litoralul străin.
Iată cât te costă să mergi de 1 Mai la mare, pe litoralul românesc, în Bulgaria sau în Turcia.

România

Pentru cine alege să deschidă sezonul estival pe litoralul românesc, preţul unui sejur de două zile, în perioada 29 aprilie – 1 mai, porneşte începând de la 200 – 250 de lei la hotelurile de patru stele, precum Hotel Condor, Golden Tulip sau Del Mar din staţiunea Mamaia.

Pentru aceleaşi hoteluri, oferta agenţiilor este cu câteva zeci de lei mai mare, potrivit ofertei Elysse Turism, unde o vacanţă de două zile costă 278 de lei de persoană cu cazare la Golden Tulip.

Cei care preferă confortul serviciilor de cinci stele, un sejur la Vega, cel mai nou hotel de cinci stele din Mamaia, costă 750 de lei, în care sunt incluse mic-dejunul şi prânzul, în timp ce la Hotel Rex preţul creşte la 980 de lei (240 euro) pentru două nopţi de cazare sau 800 de lei (200 euro), în funcţie de panoramă.

Sunt însă şi hotelieri mai accesibile, precum Perla şi Tomis, unde pentru aceeaşi perioadă de cazare, hotelierii stabilesc preţuri de 155 – 170 de lei de persoană. 

Bulgaria

Nisipurile Bulgariei rămân şi în acest an o variantă mai accesibilă faţă de plaja românească. Astfel, pentru o noapte petrecută în populara staţiune Sunny Beach, din Bulgaria, plăteşti 25 de euro la un hotel de cinci stele cum este Royal Helena Palace.

În perioada 22 aprilie – 15 martie, preţurile hotelului pornesc de la 24,5 de euro de persoană, pentru o cameră dublă cu demipensiune inclusă.

Şi dacă alegi Albena te poţi bucura de o vacanţă de lux la fel de ieftină cât un sejur modest pe litoralul nostru. La Hotel Flamingo Grand de cinci stele, şapte nopţi cu demipensiune şi cazare într-un studio (apartament cu două camere) te costă 210 euro, prin agenţia Euro Travel TGV. Găseşti, totodată, şi oferte mai mici dacă îţi stabileşti vacanţa pentru luna mai, când un loc într-un apartament deluxe costă 30 de euro de persoană.

Mai mult decât atât, beneficiezi şi de o reducere consistentă de 20%, dacă îţi rezervi sejurul (minim 5 nopţi) până la 30 aprilie.

În schimb, cei care se mulţumesc cu confortul hotelurilor de trei stele, un sejur de 3 zile la Nisipurile de Aur costă chiar şi 16 euro, iar în preţ intră 2 nopţi cazare în cameră dublă şi mic -dejunul.

Turcia

Pentru cine preferă vacanţele ieftine, şi litoralul turcesc rămâne o opţiune pe măsură, în plus, agenţiile de turism propun adevărate chilipiruri la ofertele de tip last minute.

Pentru Antalya, de exemplu, tarifele la sejururile de patru zile încep de la 145 de euro, în sumă fiind include transportul cu avionul, cazarea la hoteluri de trei stele şi transferurile hotel-aeroport. În cazul hotelurilor de patru stele, preţul creşte la 180 de euro, conform ofertei agenţiei Paralela 45, şi acoperă aceleaşi servicii.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter