Cascada 7 izvoare din munții Bucegi, locul cu apa cea mai pură din lume

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 02 noiembrie 2022, 18:08

Cascada 7 izvoare din munții Bucegi este unul dintre obiectivele turistice magice din România, de aceea a fost denumită și „izvorul nemuririi” sau „izvorul sacru”. Se spune că aici este cea mai curată apă din lume. 

Cuprins

Cascada 7 izvoare este una dintre minunile pe care natura le-a făurit în țara noastră, pe valea Ialomiței, între lacurile Bolboci şi Scropoasa. Se pare că apa care izvorăște din munți are proprietăți magice, însă nimeni nu a reușit să afle cărui fapt i se datorează acest lucru. Mai mulți specialiști, inclusiv străini, au încercat să descifreze fenomenul, dar modul în care apa este purificată rămâne un mister.

Citește online gratuit numărul de iulie al revistei Unica

Studii microbiologice asupra apei de la cascada 7 izvoare au fost efectuate încă din perioada interbelică. Primele teste au fost realizate în 1927 și au fost reluate în 1930 şi 1935. Și mai târziu, în anii ’80, dar și după 1990, atât specialiști români, cât și din Franța și Germania au analizat mostrele luate de la izvoare. Aceștia au ajuns la concluzia că apa nu are bacterii deloc, lucru nemaîntâlnit la alte ape, potrivit adevărul.ro.

Teorii și legende despre cascada 7 izvoare

Există două teorii cu privire la fenomenul de la cabana 7 izvoare. Fie că apa trece printr-un câmp magnetic, anomalii de acest fel fiind descoperite în zonă, fie că aceasta străbate un zăcământ de argint care o purifică.

Vestea că în munții Bucegi există un izvor cu apă pură a trezit până și interesul fostului dictator Nicolae Ceaușescu, care ar fi comandat niște studii, dar fără a se cunoaşte însă oficial tema lor sau rezultatele. Se pare că aceste ar fi restricționat accesul la izvoare, fiind convins că acolo se află secretul nemuririi.

Citește și: 3 obiective turistice din România pe care să le vizitezi vara asta

Se mai spun și că specialiștii aleși de Ceaușescu ar fi descoperit un lac subteran, uriaş, chiar sub stânca din care izvorăşte la suprafaţă cascada. Debitul ar fi de 4000 de litri pe secundă, ceea ce ar duce la formarea unei adevărate mări subterane.

Legenda spune că însuși zeul dacilor, Zamolxe, ar fi băut din această ,,apa vie”. Deși nu există dovezi cu privire la legătura dintre acest popor și cascada 7 izvoare, miturile care circulă despre aceste ape pure prezintă locul ca fiind unul inițiatic și curativ pentru daci.

Cum se ajunge la Cascada 7 izvoare

Pentru a se ajunge la Cascada 7 izvoare din Munții Bucegi poți alege varianta cea mai simplă, cu mașina pe DJ 714 în direcția Moroieni, apoi pe un drumul forestier care merge până-n dreptul cascadei.

O altă varintă, mai puțin comodă, dar cu siguranță mult mai spectaculoasă, o reprezintă traseele montane care pleacă de la Cheile Zănoagei.

Traseul montan spectaculos ce trebuie străbătut până la cascada 7 izvoare este unul de dificultate medie, ce necesită o minimă condiție fizică. Acesta pornește din comuna Moroieni, jud. Dâmbovița, și se ajunge la Cheile Zănoagei – Lacul „de smarald” Scropoasa – Cheile Orzei – Cascada 7 Izvoare.

Vezu care sunt cele mai frumoase cascade din Romania!

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter