Grădina ta: Câteva secrete despre floarea-soarelui!

De Lumea Femeilor, pe Ultimul update Marți, 22 iunie 2021, 10:52

Pe câmp sau în grădini o vezi la fiecare pas. Şi e mereu “cu ochii” după soare.
Legendele spun că floarea-soarelui a fost o fată frumoasă, care s-a îndrăgostit de astrul arzător. Iar el a transformat-o într-o floare, care stă veşnic cu ochii după el.

Evident, această plantă se dezvoltă foarte bine mai ales în plin soare; umbra sau semiumbra nu o ajută prea mult. Dar se declară mulţumită chiar şi cu câteva ore de soare pe zi.

► Poate rezista şi la perioade scurte de secetă şi, oricât de mult şi-ar dori ea apă, îi face bine să laşi terenul să se usuce între două udări.

►Nu este pretenţioasă nici la compoziţia solului, dar – este de la sine înţeles – îi merge mai bine într-un sol bogat în mraniţă şi care a fost bine lucrat (săpat adânc).

►Se înmulţeşte uşor, prin seminţe. Acestea se seamănă an de an, în februarie, în casă, sau sfârşit de aprilie, afară. Fii atentă însă: din seminţele plantelor spectaculoase, cu pălărie amplă, din grădina ta pot răsări plante modeste, fără nimic spectaculos (seminţele nu păstrează caracterele plantei-mamă). De dragul frumuseţii lor, va trebui să faci, an de an, o mică investiţie şi să cumperi un pliculeţ de seminţe.

CARE SOI E MAI DE SOI?

* Floarea… florii-soarelui este, de fapt, o inflorescenţă, adică este compusă din mai multe flori: „petalele” galbene sau maro-roşcat sunt un tip de flori (flori ligulate), iar cele din mijloc, „pălăria” de seminţe, sunt un alt tip de flori (flori tubuloase).
* Soiurile de floarea soarelui cultivate în grădină sunt de talie mică, între 30 şi 100 cm înălţime. Cele din care se face ulei cresc până la 2 m, dar nu au corole la fel de spectaculoase.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter