Calendar de advent 2022. Idei de activități pentru întreaga familie

De Unica.ro, pe

Calendar de Advent 2022. Luna decembrie este o lună a magiei, o lună în care ne bucurăm de mai mult timp petrecut alături de familie. Și nu există bucurie mai mare pentru cei mici decât să petreacă momente de neuitat alături de părinții lor. De aceea am creat o listă de activități pe care le puteți face împreună cu cei dragi în fiecare zi a lunii decembrie, până la Crăciun.

Calendarul de Advent a devenit o tradiție în familiile din România. Iar acesta reprezintă acum o modalitate de a te bucura de momente petrecute în familie și de a aduce zâmbetul pe buzele copiilor. Dacă în magazine se găsesc astfel de calendare pline de dulciuri, la fel de importante sau chiar mai importante sunt Calendarele de Advent cu activități. O activitate pe zi care să aducă familia împreună.

Calendar de Advent 2022. Idei de activități pentru 1-24 decembrie

Am alcătuit o listă de activități care va menține spiritul sărbătorilor de iarnă la cote maxime în fiecare zi până la Crăciun. Și cu siguranță veți crea amintiri frumoase pe care să le prețuiți întotdeauna.

Idei de activități pentru calendarul de advent

1 Decembrie – 1 decembrie nu este doar prima zi a lunii încununate de magie, ci și ziua națională a României. Așadar, este ocazia ideală de a vă îmbrăca costumele populare și de a face câteva fotografii de pus în ramă. De asemenea, luați-i pe cei mici și creați împreună steagul României pe care mai apoi îl puteți decupa și colora. Cel mai frumos steag poate câștiga și un premiu dulce.

2 Decembrie – Seara de 2 decembrie este minunată pentru o plimbare în familie. Îmbrăcați-vă bine și mergeți să vă bucurați de luminițele din oraș. O plimbare în aer rece și curat face bine tuturor, iar micuții cu siguranță se vor bucura de priveliște.

3 Decembrie – Este ziua perfectă pentru un maraton de filme de Crăciun. Iar povestea lui Scrooge (A Christmas Carol) ar putea fi în capul listei. Nimic nu spune mai bine Crăciun dacă nu o ciocolată caldă, un castron de popcorn și cele mai frumoase filme de sărbători care aduc magia în casa fiecăruia.

4 Decembrie – Pregătiți-vă casa pentru o adevărată căutare de comori. Luați câteva cadouri pentru cei mici (de exemplu o carte de Crăciun, o ciocolată sau o jucărioară pe care și-o doresc) și ascundeți-le prin casă. Lăsați-le indicii pentru a-și găsi comorile. Cu siguranță râsetele, agitația și veselia din casă vor crea o zi de neuitat.

5 Decembrie – Este o seară cu totul specială, așadar astăzi pregătiți ghetuțele pentru venirea lui Moș Nicolae. De asemenea, înainte de culcare le puteți citi copiilor povestea lui Moș Nicolae.

6 Decembrie – Vă plac puzzle-urile? Atunci, pe lângă desfacerea cadourilor de la Moș Nicolae, puteți să vă uniți puterile pentru a face un puzzle cu tematică de Crăciun. Cu cât sunt mai multe piese, cu atât mai mare va fi distracția.

7 Decembrie – Este timpul să pictați figurine de Ipsos pe care să le puteți pune apoi în brad. Copiii vor fi încântați să își vadă creațiile agățate în pomul de Crăciun.

8 Decembrie – Vă place turta dulce? Copiii o adoră! Așadar, pregătiți-vă „armele” pentru a face cea mai frumoasă căsuță de turtă dulce cu care să vă puteți mândri (asta dacă cei mici nu o vor mânca înainte de Crăciun). Puteți folosi această rețetă delicioasă de turtă dulce pentru a vă crea singuri căsuța lui Hansel și Gretel.

9 Decembrie – Un spectacol de Crăciun este întotdeauna binevenit. Puteți alege un spectacol de teatru sau chiar unul de balet, precum Spărgătorul de Nuci. Și dacă alegeți acest spectacol, la finalul serii puteți citi povestea Spărgătorului de nuci.

10 Decembrie – Târgul de Crăciun vă așteaptă! Echipați-vă corespunzător și vizitați târgul de Crăciun. Aici veți putea să vă bucurați de un suc de mere fierbinte și chiar să îl întâlniți pe Moș Crăciun pentru a-i spune personal ce cadouri vă doriți să găsiți sub brad anul acesta.

11 Decembrie – Ați încercat vreodată să faceți decorațiuni de scorțișoară? Pe internet se găsesc o mulțime de modele. Puteți încerca să faceți un brăduț sau un ren simpatic care să aducă un plus de veselie bradului vostru. Aveți nevoie de bețe de scorțișoară, ochi cu adeziv și niște sclipici.

12 Decembrie – Secret Santa a devenit o tradiție în ultimii ani. Așa că este o idee bună să faceți acest lucru și acasă, cu cei mici. Scieți-vă numele pe bilețele pe care să le puneți într-un castron. Extrageți fiecare câte un bilețel. Apoi creați voi singuri cadourile pentru cei dragi. Totul se face acasă, hand-made. Acel cadou va fi mult mai prețuit decât unul cumpărat.

13 Decembrie – Este seara de jocuri în familie. Alegeți câteva jocuri pe care să le puteți juca împreună și pregătiți-vă de distracție. De exemplu puteți opta pentru Board Games sau de ce nu, amintiți-vă de jocurile copilăriei: săriți coarda, șotronul, de-a v-ați ascunselea (dacă locuiți la curte).

14 Decembrie – Chiar dacă nu avem zăpadă afară nu înseamnă cu nu putem face oameni de zăpadă. Luați bile de polistiren și faceți cei mai frumoși oameni de zăpadă. Îi puteți expune apoi în casă, ca prime decorațiuni ce vor împodobi casa de Crăciun.

15 Decembrie – Turta dulce și biscuiții pentru Moș Crăciun nu trebuie să lipsească din casa voastră. Așa că luați-i pe cei mici cu voi în bucătărie și faceți turta dulce care să îl aștepte pe Moșul împreună cu un pahar de lapte cald. Turta dulce trebuie făcută din timp deoarece cu cât stă mai mult, cu atât este mai moale și mai pufoasă. Găsiți aici o rețetă de turtă dulce cu care nu veți da greș.

16 Decembrie – Vă mai amintiți ghirlandele din hârtie colorată pe care le puneam în brad? PEste ziua în care puteți să vă învățați copiii să facă aceste ghirlande care pe vremuri aduceau un plus de veselie pomului de Crăciun. Cine va reuși să facă cea mai mare ghirlandă?

17 Decembrie – Patinoarul este una dintre cele mai mari atracții ale iernii. Veselia și aptitudinile vor fi puse la încercare în această zi dacă alegeți să petreceți câteva ore pe patinoar. Puteți mai apoi să vă amuzați de căzăturile luate la o cană de ciocolată fierbinte.

18 Decembrie – Construiți căsuța lui Moș Crăciun. În magazine veți găsi în această perioadă o mulțime de machete pentru a putea construi căsuța lui Moș Crăciun de la Polul Nord. Și dacă vă pricepeți, o puteți face voi de la zero din carton sau lemn. Apoi, cei mici își pot folosi imaginația pentru a o picta cât mai frumos.

19 Decembrie – Nu trebuie să uităm de unchi, nepoți sau bunici. Le puteți face câte o felicitare pe care să le scrieți și câteva gânduri bune. O puteți colora și decora după bunul plac. Cu siguranță va fi un cadou special pe care îl vor prețui mult timp de acum încolo.

20 Decembrie – Pictați globuri. Fie că sunt de plastic sau de sticlă, vă puteți picta globurile așa cum doriți. Astfel veți da bradului vostru un pic din personalitatea voastră.

21 Decembrie – Nu este Crăciun dacă fiecare colț al casei voastre nu strigă acest lucru. Scoateți ornamentele din dulap, dați drumul la colinde și împodobiți-vă casa cu cele mai drăguțe decorațiuni: de la perne cu moș Crăciun sau fulgi de nea, pături roșii, la Reni și brăduți de lemn. Orice decorațiune pe care o veți pune va aduce un strop de magie în casa voastră.

22 Decembrie – Nouă ne plac fotografiile. De ce să dăm o mulțime de bani pe o sesiune foto când putem face acest lucru acasă, gratis? Îmbrăcați-vă cu straie de sărbătoare sau haine asortate și faceți cele mai frumoase fotografii de familie.

23 Decembrie – Nu putem uita de una dintre cele mai frumoase tradiții din România: colindul. Aceasta este seara când mergem cu cei mici la colindat. Alegeți un colind pe care să îl știți cu toții și vizitați-vă vecinii. Nu doar cei mici se vor bucura de dulciurile primite, dar și cei colindați își vor aminti de copilărie când primeau covirgi, mere și portocale.

24 Decembrie – Este ziua cea mare! Astăzi împodobim bradul și ne pregătim de sosirea lui Moș Crăciun. Ascultați și cântați colinde, iar înainte de somn le puteți citi copiilor o carte despre Nașterea lui Iisus Hristos.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter