Vama Veche, paradisul celor care vor să evadeze

De Lumea Femeilor, pe

Lasă rezervările, aruncă hainele în rucsac, umple-ţi rezervorul şi programează-ţi GPS-ul: Vama Veche

Fă-ţi vacanţa sau măcar un sfârşit de săptămână cum îţi place: fără griji, planificări, telefoane de dat şi propune-ţi un singur lucru – să te simţi bine.

Capăt de ţară, început de lumeI-aş spune „Capul Bunei Speranţe” din mai multe motive: pentru că se află la capătul unui drum destul de lung, parfumat cu miros de sare şi mare, incredibil de îmbietor să tragi la primul ţărm şi să faci o baie, pentru că aştepţi să scapi de clasicile Neptun, Saturn şi surorile Eforie şi să găseşti ceva altfel, pentru că, odată ajunsă aici, ţi se deschide lumea dinlăuntrul tău şi uiţi de tot, inclusiv de tine.

Nostalgici vechi şi noi

Geografic vorbind, Vama Veche se află în comuna Limanu, judeţul Constanţa, foarte aproape de graniţa
cu Bulgaria şi, chiar dacă verdictele despre acest capăt de lume sunt, în marea lor majoritate, destul de sumbre, din cauza invaziei micilor comercianţi şi a turiştilor din ce în ce mai mulţi, dar bine ancoraţi în corturi, Vama Veche rămâne o opţiune care stă în picioare atunci când vrei să încerci altceva. Aşadar, grăbeşte-te! Pentru că vara e scurtă, iar weekendurile numărate.

CUM AJUNGI

Cu trenul până în Constanţa sau Mangalia şi, de aici, cu microbuzul până în Vama Veche, cu maşina, pe Autrostrada Soarelui, până la Constanţa sau Mangalia şi, de aici, pe drumul care se ramifică spre Vama Veche.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter