Unde poți să faci plajă în luna februarie! Stațiuni exotice de vis

De Adina Zamfir, pe

Cine preferă marea caldă și soarele poate face plajă în luna februarie, pe când alții merg la ski. Descoperă cele mai atractive locuri din Europa sau din Asia unde poți face plajă în luna februarie și baie în ape calde, de culoarea turcoazelor.

Vrei o vacanță la plajă în luna februarie? Ai o mulțime de variante, începând cu zonele cele mai calde din Europa, în Spania sau în Portugalia, și continuând în stațiunile de lux din diferite insule și zone exotice din Asia, care pot fi mai accesibile în timpul lunilor de iarnă.

Sri Lanka, plaje de vis

Această țară insulară din Oceanul Indian este o adevărată comoară pentru turiștii care vor să scape de zilele friguroase și mohorâte de la noi din țară. Luna februarie este excelentă să îți rezervi un sejur în Sri Lanka, dar ține cont să alegi stațiuni din sud-vestul insulei, acolo unde vremea este excelentă, soare tot timpul și ape foarte calde, numai bune pentru baie și plajă în luna februarie. Ziua are 12 ore de lumină, temperatura medie poate atinge 28 – 30 de grade Celsius, iar temperatura apei aproape de mal are și ea 28 de grade Celsius.

Unde poți să faci plajă în luna februarie! Stațiuni exotice de vis

Sri Lanka este un paradis unic în Oceanul Indian și te va fascina cu bogăția ei culturală, cu natura luxuriantă, cu parcurile naționale deosebit de bogate și cascadele uimitoare, cu tradițiile și culorile ei vibrante și, nu în ultimul rând, cu ritualurile ayurveda atât de benefice pentru sănătate, pentru minte și spirit.

Din luna ianuarie până în luna martie sau aprilie este o perioadă excelentă din punct de vedere al climei, temperaturilor, dar și al prețurilor în Sri Lanka. Este totodată o perioadă foarte bună să faci diverse excursii pe insulă și să descoperi comorile ei arhitecturale. Poți vizita orașul Kandy, aflat în mijlocul plantațiilor de ceai, și templul Dintelui Sacru, orașul Galle, cu numeroasele lui ateliere de suveniruri și bijuterii, capitala Colombo sau parcul național Yalla sau parcul – orfelinat pentru elefanți de la Pinawella.

Malaezia, locuri uimitoare pentru plajă în luna februarie

Aflată în topul celor mai populare atracții turistice din lume, Malaezia te așteaptă în luna februarie nu doar să faci baie în apele ei calde și să te încălzești la soare, dar și să descoperi atracții turistice deosebit de variate. Revervă un sejur de cel puțin 10 – 14 zile în Malaezia pentru a te bucura de tot ce are de oferit această țară. Temperatura variază în luna februarie între25 și 31 de grade Celsius, iar apele celor mai însorite plaje ajung la 26 – 28 de grade Celsius.

Circuit Thailanda, Malaezia, Singapore

Pe lângă resorturile de lux, unde vei beneficia de servicii de o calitate excelentă, poți face numeroase excursii în parcurile naționale, poți vizita capitala Kuala Lumpur, parcul național Kinabalu, orașe vechi precum Melaka sau George Town sau siturile arheologice de la Lenggong.

Poți explora Malaezia subterană vizitând templul hindus din Peșterile Batu, sau peșterile-templu de la Perak Tong, Sam Poh Tong și Kek Lok Tong. Sau poți vizita insulele gemene Perhentian Besar și Perhentian Kecil. Cele mai frumoase două insule din țară se pot lăuda cu plaje cu nisip alb și ape cristaline aproape neexplorate.

Thailanda, un strop de rai

Luna februarie este o perioadă excelentă să mergi în Thailanda. Vremea este foarte bună, chiar dacă este ușor umedă, dar temperaturile medii de 28 – 30 de grade Celsius sunt reconfortante. În luna februarie, thailandezii organizează mai multe festivaluri și procesiuni legate de începutul Noului An Chinezesc și tradițiile lor la început de an.

Unde poți să faci plajă în luna februarie! Stațiuni exotice de vis

În Thailanda, poți alege să faci plajă în luna februarie în celebra stațiune Hua Hin, renumită pentru istoria sa legată de familia regală, dar și pentru tradiționalele centre spa. Poți alege și insula Ko Samui, principala insulă turistică a țării, căutată pentru plajele ei deosebit de fine și pentru apele limpezi precum cristalul. Orice resort ai alege pe Ko Samui vei avea parte garantat de răsfăț, de servicii excelente și de un regal de bunătăți culinare savuroase.

Foarte mulți turiști din Europa preferă regiunea Krabi, cu plajele ei uimitor de frumoase de la marea Andaman. Peisajele spectaculoase cu stânci semețe care ies din mare, nisipul fin, ospitalitatea specific thailandeză, clipele de relaxare deplină și conexiunea cu natura se numără printre cele mai importante beneficii ale unui sejur în Krabi.

Vremea este excelentă în luna februarie, cu o temperatură medie de 28 – 31 de grade Celsius și cu ape calde, care pot avea chiar 28 de grade Celsius.

Bali, perla turistică a Indoneziei

Cu o vreme excelentă, la fel de frumoasă iarna, cum este la noi luna iunie sau luna iulie, Bali te îmbie să faci plajă în luna februarie la 30 de grade și să te scalzi în apa mării. Este cea mai cunoscută destinație turistică din Indonezia, mai ales pentru turiștii care vor să se relaxeze pe plajă, să se bronzeze, să savureze cocktailuri aromate și preparate culinare rafinate.

Unde poți să faci plajă în luna februarie! Stațiuni exotice de vis

Cu toate acestea, trebuie să știi că luna februarie este sezonul ploios în Bali, dar de cele mai multe ori plouă noaptea, zilele fiind potrivite pentru o baie în mare. Perioada optimă pentru a merge în vacanță în Bali rămâne primăvara, lunile aprilie și mai, dar și începutul toamnei, luna septembrie.

Temperaturile sunt ridicate în luna februarie, iar prețurile mult mai acceptabile, astfel că mulți turiști aleg această destinație, chiar dacă este vremea mult mai umedă.

În plus, poți găsi oferte mult mai bune pentru scuba diving, surfing sau snorkeling. Apele sunt limpezi iar plajele nu sunt foarte aglomerate. De asemenea, templele sunt mai puțin asaltate de turiști, iar atracții precum Grădina Zoologică, Marine & Safari Park, Bali Bird Park, White Water Rafting sau Pădurea Maimuțelor sunt mai puțin aglomerate.

Unde faci plajă în luna februarie în Europa

Portugalia și Spania se numără printre destinațiile cele mai calde din Europa în luna februarie. Vremea este tot mai blândă și temperaturile mai ridicate decât de obicei pentru această perioadă a anului. Te poți bucura de zile pline de soare și poți face plajă la Albufeira sau în Tenerife, chiar dacă apa oceanului este foarte rece și nu îți permite o baie strașnică. În plus, te poți bucura de excursii variate pentru a vizita cât mai multe dintre plajele și atracțiile turistice ale celor două țări, care sunt mai puțin aglomerate în luna februarie decât în timpul verii.

Algarve, Portugalia

Unde poți să faci plajă în luna februarie! Stațiuni exotice de vis

Explorează zona cea mai sudică din Portugalia și cea de a treia zonă ca dezvoltare din țară. Algarve, de obicei foarte solicitată de turiști în timpul verii, devine o destinație romantică și liniștită în luna februarie. Vremea este uscată, zilele sunt senine, iar temperatura ajunge adesea la 17 – 18 grade. Ziua, la prânz, poți sta undeva pe plajă, să te bucuri de un soare blând și de briza mării, chiar dacă nu poți să te bucuri și de o baie bună, așa cum ai face vara. Plajele cu nisip auriu de la Oceanul Atlantic te vor îmbia cu peisajele lor spectaculoase și stâncile stranii, sculptate de vânturi și maree.

În Algarve poți vizita Ponta da Piedade sau peștera uimitoare Algar de Benagil, dar trebuie să mergi și la cele mai frumoase plaje din Albufeira precum Praia Falesia , Praia dos Olhos de Agua, Praia da Rocha Bainxinha sau Praia de los Pescadores.

În apropiere de Albufeira, merită să faci o mică excursie în satul Olhos de Agua, cu plaja lui deosebit de romantică și îmbietoare în sezonul cel mai liniștit al anului.

Tenerife, Spania

unica-tenerife-22-03-2017-chrt-1

Tenerife te poate transporta într-o lume exotică, fără să părăsești Europa. Aflată în Oceanul Atlantic și făcând parte din Insulele Canare, Tenerife are același regim climatic precum Marocul, astfel că februarie este o lună însorită și caldă.

Zona de sud este cea mai călduroasă, iar aici temperatura din timpul zilei poate ajunge la 18 – 20 de grade și poți sta la plajă, chiar dacă nu faci baie în ocean. Poți merge la Playa de las Americas sau Los Cristianos, Playa al Medano sau Los Vistas. Multe plaje din Tenerife au nisipul negru, cu material vulcanic, dar și nisip auriu, adus aici de vânturile din Sahara. Playa del Duque este un loc deosebit, căutat adesea de vedete și celebrități, datorită hotelurilor de lux din zonă.

Dacă ajungi în Tenerife, închiriază o mașină și explorează cât mai multe atracții turistice. Fă un tur al orașului vechi Puerto de la Cruz, vizitează Parcul natural Loro, parcul tematic Jungle sau castelul San Miguel. Din portul San Miguel, poți lua submarinul galben care efectuează excursii subacvatice în jurul insulei. Fiecare excursie durează o oră, iar presiunea din cabină este menținută la cote normale, astfel că nimeni nu va resimți disconfort în timpul scufundărilor la adâncimi mai mari.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter