Turism: 4 peşteri spectaculoase din TURCIA, GRECIA ŞI SPANIA

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Marți, 07 decembrie 2021, 11:41

Frumoasele caverne reconstruiesc atmosfera din Veneţia, bărcuţele pot fi asemănate cu gondolele conduse de localnici prietenoşi, iar itinerariul îţi arată locuri feerice.

1 Peştera plângătoare din Alanya

Cel mai estic punct şi cel mai pitoresc din şiragul de mici staţiuni din Antalya e Alanya. Până nu demult, era doar o livadă întinsă de portocali, acum hotelurile luxoa-se se strecoară practic printre casele invadate de iasomie ale localnicilor. Promontoriul pe care se află vechea cetate Alayie e plin de grote care stârnesc imaginaţia. Celebră e peştera Damlataş (sau Peştera Plângătoare), renumită pentru proprietăţile ei curative, eficiente în tratarea afecţiunilor respiratorii. Aerul cald şi umiditatea ridicată din interior îţi redau sănătatea.

Dacă te atrage această țară poți vedea o serie de curiozități despre Turcia!

2  Raiul Nimfelor din Kefalonia

Vecina Insulei Zakynthos, Kefalonia, se scaldă într-o mare cu irizaţii turcoaz care te îmbie la o plimbare cu barca spre peştera Melissani, numită şi „Peştera nimfelor”, deoarece în urma excavaţiilor au fost găsite câteva figuri de femei, faimoasele Nimfe, din secolele III-IV î.Hr. Caverna are două „săli” mari invadate de apă şi o insulă în mijloc. În prima „sală” te vei plimba pe un lac şi vei admira cerul prin partea superioară a peşterii, care s-a surpat, iar în a doua te vor încânta numeroase stalactite şi stalagmite uriaşe.

3 Peşterile albastre din Corfu

Vacanţele în Grecia parcă nu au niciun farmec fără o mică croazieră în locuri de neuitat. Din portul Insulei Corfu, se deschide imaginea vechiului oraş ce e delimitat de cele două fortăreţe veneţiene. Navigând spre sud, vei descoperi Paxos, insula pe care Poseidon s-a îndrăgostit de nimfa Amfitri şi a construit un palat în Peşterile Albastre. Frumoasele grote îţi iau privirea cu albastrul intens şi clar, timpul parcă stă în loc şi se aud doar clinchetele blânde ale valurilor. Ai de explorat trei caverne inundate de ape verde-turcoaz, iar cea de-a doua se spune că l-a adăpostit pe Poseidon; aceasta comunicând cu marea prin două tuneluri săpate în stâncă de apă, pe sub care poţi înota.

4 Relaxare în caverna din Mallorca

Insula este celebră pentru cele peste 200 de peşteri care ademenesc turiştii în fiecare an. Nu rata Peştera Diavolilor, unde merită să te retragi pentru a vedea piatra fantastică şi formaţiunile calcaroase. Trebuie să vizitezi cele 12 domenii principale şi camerele impresionante, cum ar fi: Peştera Neagră, Peştera Albă şi Peştera Luis Salvator, ce poartă numele fostului arhiduce al Austriei, care a încurajat explorarea peşterilor în 1896. Plimbarea se termină pe Lago de Martel, unul dintre cele mai mari lacuri subterane din lume, unde au loc concerte de muzică clasică oferite de muzicieni care se plimbă pe lac, iar tu îi poţi urmări îndeaproape într-o bărcuţă dirijată de un gondolier.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter