Pensiuni cu animale pentru distracția celor mici și celor mari

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Marți, 20 decembrie 2022, 13:31

Iubitorii de natură și părinții care doresc o vacanță specială pentru copii pot petrece câteva zile pline de distracție în cele mai bune pensiuni cu animale din România. Amplasate în zone liniștite, lângă păduri, zăvoaie și râuri, aceste pensiuni cu ferme de animale sunt imediat îndrăgite de cei mici.

Cuprins

Descoperă cele mai atractive pensiuni cu animale unde poți petrece câteva zile pline de activități cu cei mici. Multe pensiuni din România au ponei și cai, iar copiii pot experimenta pentru prima dată o plimbare călare. Alte pensiuni au tot felul de animale și păsări de curte îmblânzite, de la capre, câini și pisici, la gâini, rațe sau lebede, care vor face deliciul copiilor.

Domeniul Dracula Daneș, Daneș, Mureș  

Pensiuni cu animale pentru distracția celor mici și celor mari

Centrul ecvestru este inima acestui domeniu, unde te poți caza la cele mai bune standarde și unde te poți delecta cu bunătăți locale, foarte aproape de Sighisoara. La domeniul Dracula Daneș există și o stână și multe animale de curte care îi vor încânta pe copii. Cei mici se vor plimba cu trăsura, dar pot lua și câteva lecții de călărie. Tot aici se pot organiza spectacole ecvestre, cu mai multe rase de cai și cu elemente de dresaj spectaculoase.

Ferma de sub Penteleu, Gura Teghii, Buzău

Pensiuni cu animale pentru distracția celor mici și celor mari

Constuită în 2009, pe malul râului Bâsca Mare, la poalele Munților Buzăului, Ferma de sub Penteleu este un colț de rai protejat de păduri și ape, aproape de satul Gura Milii. Proprietarii au reînviat traiul autentic la țară, cu o mică fermă de capre, la care s-au adăugat și alte animale de ogradă. Grădina de legume, cârdurile de rațe și gâște, porcușorii și căprițele le oferă turiștilor nu numai produse proaspete și gustoase, dar și ocazia de a trăi simplu, în natură, așa cum trăiau odionioară bunicii. Dar cu tot confortul unei pensiuni bine amenajate, chiar dacă este una dintre cele mai interesante pensiuni cu animale.

Zaga Zaga, Doaga, Vrancea

Pensiuni cu animale pentru distracția celor mici și celor mari

Domeniul Zaga Zaga a fost construit pe canalele din Delta Siretului. Este un adevărat orășel de vacanță în care găsești căsuțe rustice, bungalouri și corturi, piscine, o fermă de animale, aventura parc, zone de pescuit, păduri și pajiști, plimbări cu trăsura și o mulțime de distracții pentru familiile cu copii.

Pensiuni cu animale. Natura Family Resort, Porumbacu de Jos

Construit pe Valea Avrigului, la poalele Făgărașului, domeniul Natura este conceput special pentru familiile cu copii, oferind o grădină de joacă și cursuri de echitație, plimbări cu trăsura și multe activități în natură.

Turiștii sunt încântați de cazare și de locația deosebit de frumoasă a domeniului, înconjurat de verdeață, iar copiii vor fi încântați să se joace cu găinile și iepurașii din fermă.

Casa Glod, Almașu Mare, Alba

Pensiuni cu animale pentru distracția celor mici și celor mari

Dacă vrei să le oferi celor mici o scurtă vacanță ca la bunici, odinioară, cu o curte plină de verdeață și animale de ogradă, cu jocuri în iarba verde și plimbări cu căruța, la Casa Glod găsești o adevărată atmosferă de poveste. Nu mai trebuie să iei cu tine decât basmele copilăriei și să le citești copiilor seara, când vă odihniți pe prispă.

Casele tradiționale de la Glod, renovate cu băi și facilități noi, păstrează atmosfera autentică a satului românesc. Pensiunea se află în apropiere de Cheile Glodului, rezervație naturală la limita dintre județele Alba și Hunedoara.

Ferma Club, Moroeni, Dâmbovița

Pensiuni cu animale pentru distracția celor mici și celor mari

Micro ferma amenajată la numai două ore de București le oferă copiilor șansa de a descoperi animale jucăușe și simpatice pe care, poate, mulți dintre ei le-au văzut doar la televizor: purceluși vietnamezi, rațe, gâște, ponei, pisici și căței, păuni sau viței. Este una dintre cele mai bune pensiuni cu animale aproape de Capitală.

Părinții se vor bucura de un sejur într-o pensiune de cinci stele, cu toate facilitățile moderne, iar copiii se pot juca în voie în curtea generoasă și verde a pensiunii. Tot aici găsiți locuri de joacă, terenuri de sport și o piscină pentru relaxare.

Pensiunea Seky, Săliștea de Sus, Maramureș

Pensiuni cu animale pentru distracția celor mici și celor mari

Construită special pentru familiile cu copii, pensiunea Seky din Maramureș este un sat în miniatură unde cei mici vor descoperi farmecul unei adevărate vacanțe la bunici. Casele tradiționale au fost restaurate cu mult bun gust și cu facilități moderne, există o micro fermă cu tot felul de animale simpatice și blânde (inclusiv lame și ponei), un lac cu pești, un restaurant cu preparate tradiționale și chiar o bisericuță din lemn. Când ajungi acolo, nici nu știi ce să alegi mai întâi: Căsuța din Poveste, Căsuța Mamei Bătrâne sau Căsuța din Copac! Toate sunt deosebite și îmbietoare pentru un sejur relaxant la țară. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter