Ce țări să vizitezi în luna ianuarie! De la pârtii de ski, la plaje însorite

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Luni, 19 decembrie 2022, 15:15

Descoperă ce țări să vizitezi în luna ianuarie, dacă ești împătimit de ski sau, din contră, dacă vrei să te bucuri de căldură, de soare și de plajă! Iată un top al celor mai bune destinații turistice la început de an pentru amatorii sporturilor de iarnă, dar și pentru iubitorii stațiunilor exotice.

Cuprins

Dacă ești împătimită de călătorii, ai o mulțime de țări pe care merită să le vizitezi în luna ianuarie. Multe destinații turistice la început de an practică prețuri mai mici, au oferte bogate de distracție, iar numărul turiștilor este posibil să fie mai redus.

Iată un top cu cele mai bune țări pe care poți să le vizitezi în ianuarie, fie că vrei să te bucuri de zăpadă și de săniuș, când în stațiunile din țară este prea aglomerat, fie că vrei să te bucuri de plajă și de soare în țări exotice.

Unde mergi la ski aproape de România.

Ce țări să vizitezi în luna ianuarie pentru sporturi de iarnă

Bulgaria, Bansko

Ce țări să vizitezi în luna ianuarie! De la pârtii de ski, la plaje însorite
P

Bansko, situată la poalele Munților Pirin, este cea mai mare și cea mai modernă stațiune de ski din Bulgaria. Dacă la Sinaia, zăpadă este vremelnică, la Bansko ai toate șansele să găsești un strat generos de zăpadă bună pentru ski, pentru săniuș și pentru tot felul de distracții pe pârtie. Stațiunea bulgărească se bucură de un sezon de iarnă prelungit aproape până la începutul lunii mai. În ultimii ani, a devenit o destinație preferată de românii amatori să skieze, s-au dezvoltat aici hoteluri moderne, iar pârtiile sunt bine întreținute și beneficiază de instalații moderne.

La Bansko sunt 65 de km de pârtii, dotate și pentru începători și pentru avansați, diverse instalații cu telecabine, telescaune și teleski, precum și un parc de distrații special conceput pentru activitățile de iarnă.

Serbia, Kopaonik

În țara vecină, poți merge la ski în stațiunea Kopaonik, una dintre cele mai mari din Serbia, dar cu prețuri mai mult decât decente. În această stațiune, situată în cel mai întins lanț muntos al Serbiei, vei găsi 70 de km de pârtii, inclusiv o ”grădiniță de ski” pentru cei mai mici începători. Cea mai importantă pârtie este luminată seara și se poate skia până târziu în noapte.

Cehia, stațiunile din Munții Giganți  

Ce țări să vizitezi în luna ianuarie! De la pârtii de ski, la plaje însorite

Descoperă stațiunile de iarnă din Krkonose (Munții Giganți) și mergi să skiezi în Splinderuv Mlyn, cea mai mare dintre ele. Prețurile sunt mult mai mici decât în Austria sau Elveția, dar găsești pârtii de calitate, cu toate dotările moderne.

Iar după orele de ski și săniuș, ieși la plimbare prin satul pitoresc de la poalele stațiunii, unde te poți delecta cu fripturi la grătar, clătite și renumitele beri cu care se mândresc cehii.

Slovenia, 300 km de pârtii

Ce țări să vizitezi în luna ianuarie! De la pârtii de ski, la plaje însorite

Slovenia este una dintre țările pe care o poți vizita în orice moment al anului, pentru locurile inedite, pentru istoria ei și peisajele fabuloase. Dar este și una dintre țările pe care merită să le vizitezi în luna ianuarie pentru stațiunile ei de ski. Prețurile sunt moderate peste tot și găsești pârtii excelente în Vogel-Bohinj, considerată cea mai bună stațiune de ski din această țară, în Maroborsko sau în Kanin – Sella Nevea. Prețuri mai mult decât acceptabile vei găsi în Kobla – Bohinj sau în Kranjska Gora.

Slovenia are aproape 300 de km de pârtii de ski și stațiuni moderne, cu instalații bine întreținute. În plus, se bucură în fiecare iarnă de căderi masive de zăpadă și poate rivaliza cu vecina Austrie.

Elveția, peisaje de iarnă ca în povești

Ce țări să vizitezi în luna ianuarie! De la pârtii de ski, la plaje însorite

Dacă dispui de un buget mai consistent pentru o vacanță la început de an, merită să vizitezi Austria în luna ianuarie, după ce trece febra Sărbătorilor. Elveția este recunoscută pentru stațiunile ei de ski, la cele mai înalte standarde, pentru hotelurile de lux și serviciile de calitate.

Stațiuni precum St. Moritz, Zermatt, Upper Engadine, Lower Engadine sau Matter Valley, regiunea Jungfrau, St. Gallen sau Lucerne, Davos sau Lugano sunt destinații cu renume în Elveția, dar cele mai multe dintre ele sunt destul de aglomerate în luna ianuarie și destul de scumpe.

Cu toate acestea, Elveția este țara unde poți fotografia peisaje de poveste, cu zăpezi bogate și cabane de munte, ghețari uimitori și orășele cu un farmec pitoresc. În Jungfrau se organizează în fiecare an, în luna ianuarie, un concurs internațional de sculptură în gheață, iar în Château-d’Oex poți participa la cel mai frumos concurs de baloane cu aer cald care se organizează iarna în Europa.

Țări exotice pe care merită să le vizitezi în luna ianuarie

Dacă vrei să te bucuri de soare și de plajă în miezul iernii, trebuie să pleci mai departe de casă și să scoți mai mulți bani din contul de economii. Dar merită! Iată ce destinații te îmbie cu plaje fine, cu ape turcoaz și stațiuni de lux!

Spania, Tenerife

Ce țări să vizitezi în luna ianuarie! De la pârtii de ski, la plaje însorite

Insula Tenerife este una dintre cele mai mari atracții turistice ale Spaniei și poate fi vizitată chiar de la începutul anului. Tenerife este cunoscută drept insula eternei primăveri, deoarece se bucură de o climă caldă și foarte plăcută tot timpului anului, cu o medie de 17 – 20 de grade pe timpul iernii. Cu toate acestea, dacă pe plajă poți sta la soare la aproximativ 20 de grade, sus pe munte, pe cele mai înalte vârfuri, este posibil să fie zăpadă.

În Tenerife, te așteaptă nu doar plaje însorite și distracții ca în toiul verii, dar și Parcul Național Teide, orășele de munte pitorești precum Masca, Vilaflor sau Teno Alto, capitala Santa Cruz de Tenerife, frumosul oraș Puerto de la Cruz și parcul tematic Loro Parque unde vei putea admira tot felul de specii de păsări, mamifere și flori sau o grădină subacvatică fascinantă.

Thailanda, Krabi

Ce țări să vizitezi în luna ianuarie! De la pârtii de ski, la plaje însorite
Plaja Railay, Thailanda

Thailanda este una dintre cele mai populare țări pentru turiștii din întreaga lume și una dintre cele mai frumoase țări pe care merită să le vizitezi în luna ianuarie. Aici vei regăsi vara în toată splendoarea ei, când acasă bat viscolele din nord. Luna ianuarie este luna în care Thailanda te așteaptă cu o explozie de flori și vegetație, cu temperaturi medii de 25 – 30 de grade, cu plaje de vis și numeroase obiective turistice.

Provincia Krabi este una dintre cele mai căutate pentru stațiunile ei însorite, iar aici merită să mergi cu barca pe plaja Railay unde te așteaptă un colț de rai, cu nisip alb și fin și ape ireal de curate și de albastre.

Insula Koh Phi Phi este o altă atracție majoră în Thailanda, pentru stațiunile ei de lux și mai ales pentru plajele fabuloase. Aici poți sta la plajă la Maya Bay, unde s-a filmat celebrul film ”The Beach” cu Leondardo di Caprio. În Thailanda trebuie neapărat să vizitezi capitala Bangkok, dar și orașul istoric Sukhothai, cu numeroasele lui ruine, temple și mănăstiri.

Maldive, Fihalhohi

Ce țări să vizitezi în luna ianuarie! De la pârtii de ski, la plaje însorite

Este cel mai mic stat asiatic din Oceanul Indian, dar are atât de multe de oferit turiștilor. Merită să vizitezi în luna ianuarie statul insular Maldive, să vizitezi mai multe insule, să faci plajă, să te bucuri de apele cristaline și de hotelurile de lux. Temperatura în luna ianuarie este deosebit de plăcută, în  medie de 27 – 29 de grade.

Aici te poți bucura de plimbări pe apele oceanului, de scufundări, de fauna diverse colorată din ape și de orășelele pitorești cu toate atracțiile lor turistice. Ba chiar poți cina în restaurante subacvatice sau poți admira apusurile superbe de pe barcă, mergând spre micile insule cu nisip alb, ca niște bijterii în apele turcoaz.

Emiratele Arabe Unite, Dubai

Ce țări să vizitezi în luna ianuarie! De la pârtii de ski, la plaje însorite

În pofida renumelui de locație extrem de scumpă, poți să vizitezi în luna ianuarie Dubai fără să cheltui toți banii pe un an de zile. Temperatura aici este foarte plăcută la început de an. Caută din timp o cazare potrivită cu bugetul tău și mergi în Dubai unde poți vizita o mulțime de locuri frumoase, fără să cheltuiești o avere. Și te poți delecta cu produsele lor de patiserie și cofetărie la îndemâna oricui.

Fă o plimbare la plajă în Dubai, apoi vizitează Grădina Miracolelor și Grădina cu Fluturi, urcă în punctul de observație The View, aflat la 240 de metri deasupra orașului, de unde poți vedea întregul golf Persic și frumosul cartier construit pe apă, The Palm. Aici mai poți vizita Muzeul Viitorului sau parcurile de distracții IMG Worlds of Adventure sau Dubai Parks and Resorts.

Maroc, Marrakech

Ce țări să vizitezi în luna ianuarie! De la pârtii de ski, la plaje însorite
Piata Djemaa el Fna

Merită să vizitezi în luna ianuarie Marocul, să faci o excursie mai lungă pornind din Tanger, spre Fez, Rabat și Marrakech, spre Casablanca. Vremea este blândă, iar temperatura medie este de 15 – 17 grade. Nu te arde soarele, ba chiar poți să stai la plajă în stațiunile modernizate de la Marea Mediterană precum Saidia sau Tamuda Bay.

In frumosul oraș roșu, Marrakech, trebuie să mergi mai întâi prin Medina, partea veche a orașului, plină de bazaruri cu tot felul de obiecte artizanale și produse inedite, viu colorate și atractive. Din bazar, vei ajunge în celebra piață Djemaa el Fna, unde vei simți din plin pulsul orașului și vei cunoaște cu adevărat stilul de viață al marocanilor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter