Ce țări să vizitezi în luna februarie! Destinații culturale și romantice

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Vineri, 27 ianuarie 2023, 16:59

Destinațiile calde se numără printre cele mai căutate țări pe care merită să le vizitezi în luna februarie. Este o perioadă romantică pentru mulți tineri, care vor să petrecă Sf. Valentin sau Dragobetele în locuri de neuitat!

Cuprins

Mulți români caută cele mai bune țări pe care poți să le vizitezi în luna februarie, atât pentru clima lor mai blândă și caldă, dar și pentru experiențele culturale sau gastronomice, pentru distracțiile, festivitățile, tradițiile sau resorturile de lux aflate pe plajă.

Luna februarie poate fi o perioadă excelentă pentru vacanță și în țările care de obicei sunt asaltate de turiști. Este o perioadă în care prețurile sunt mai accesibile și la avioane și la hoteluri, în restaurante sau în magazinele de suveniruri.

Portugalia

Ce țări să vizitezi în luna februarie! Destinații culturale și romantice

Vizitează Portugalia la final de iarnă și vei face o alegere foarte bună. Este una dintre puținele țări în care poți să faci plajă în luna februarie, în Europa. Vremea este blândă și tot mai caldă în ultimii ani, în această lună, iar zilele sunt însorite, temperaturile ajungând adesea la 20 de grade Celsius în zonele din sudul țării. Vizitează Lisabona și Porto, castelele și muzeele din aceste orașe deosebit de romantice și pitorești. Apoi mergi în orașul istoric Sintra și pe plajele din Algarve.

Tot în Portugalia, poți vizita câteva insule deosebit de frumoase și populare în sezonul estival. În luna februarie, ele sunt mult mai liniștite și te poți bucura de experiențe deosebite, de excursii pe mare și seri romantice pe plajă. Este vorba de Insulele Madeira și Insulele Azore, unde poți găsi hoteluri de lux pentru odihnă și relaxare și unde te poți delecta cu renumitul vin de Madeira și cu preparate savuroase din pește și fructe de mare.  

Maroc

Spania - Maroc

Este una dintre cele mai populare destinații turistice din Africa și totodată una dintre cele mai bune țări pe care să le vizitezi în luna februarie. Marocul te îmbie cu un amalgam colorat și viu de atracții turistice, orașe vechi, piațete și bazaruri pline de curiozități și suveniruri. Marocanii îmbină uimitor cultura africană cu cea arabă, iar produsele lor de artizanat, țesăturile, covoarele, tapiseriile sau mozaicurile sunt printre cele mai frumoase din lume.

Vizitează Casablanca, cu moscheele și străduțele ei colorate, apoi vizitează Medina din Marrakech, unde vei lua pulsul vieții trepidante a negustorilor care vin în cea mai veche piață, Jamaa el-Fna. Pe lista de atracții turistice este și Medina al Fez, vechiul oraș din Fez, aflat în patrimoniul UNESCO. Și aici te va cuceri viața vibrantă a bazarului, dar și fabrica de vopseluri pentru tăbăcărie, cu numeroasele ei cuve colorate în fel și chip.

Nu poți părăsi Maroc fără să vizitezi situl arheologic Volubilis, păstrat din vremea romanilor și celebru pentru mozaicurile lui aproape intacte, dar și orașul albastru Chefchaouen, unde toate străzile, zidurile și casele sunt colorate cu o nuanță uimitoare de albastru senin.   

Egipt

Revelion Egipt

Orice vizită în Egipt trebuie să înceapă cu excursie în Valea Regilor, apoi la celebrul Sfinx și la piramidele care își păstrează și acum cu îndârjire secretele. Un alt loc deosebit este orașul vechi din Aswan, construit pe malurile Nilului, înconjurat de verdeață și bogat în ruine și situri arheologice. Aici vei putea face și o plimbare cu feluca pe apele liniștite ale Nilului, să admiri apusul peste dunele din deșert.

Înainte de a merge pentru plajă și relaxare în stațiunile de la Marea Roșie, vizitează și templele de la Abu Simbel, construite în timpul faraonului Ramses al II-lea. Galeria de statui de aici este spectaculoasă, iar picturile și desenele de pe ziduri îți vor lăsa o impresie de neuitat.

O altă destinație importantă din Egipt este mănăstirea Sf. Ecaterina de la poalele muntelui Sinai, cunoscut și drept Muntele lui Moise. Mănăstirea deține una dintre cele mai impresionante colecții de manuscrise vechi și izvoare istorice de la începuturile creștinismului.

Nu pleca din Egipt fără să faci o scurtă croazieră pe Nil, în timpul căreia te poți delecta cu bucatele egiptene, te poți relaxa și poți admira templele și piramidele de la Luxor și Aswan.

Brazilia

Ce țări să vizitezi în luna februarie! Destinații culturale și romantice

Dacă nu ai fost niciodată pe continentul american, alege Brazilia în luna februarie. Este luna festivalurilor și ritmuri dinamice de salsa se aud peste tot în marile orașe. Rio de Janeiro este sclipitor, schimbător și provocator. Este un paradis al distracțiilor, dar și o experiență de neuitat pentru iubitorii de curiozități culinare. După ce dansezi pe stradă sau faci plajă pe Copacabana sau Ipanema, plajele cele mai frumoase de lângă oraș, trebuie să urci pe muntele Corcovado să vizitezi statuia lui Iisus, cea mai impresionantă din întreaga lume.

Păstrează câteva zile să vizitezi regiunea Bahia și orașul Salvador, al cărui centru vechi, încărcat de istorie și clădiri coloniale, face parte din patrimoniul UNESCO. Este al treilea oraș ca mărime al Braziliei și, poate, cel mai frumos și cel mai romantic. Aici vei descoperi o atmosferă uimitoare, piațete cu un aer boem, o mulțime de magazine cu artizanat și suveniruri, dar și plaje întinse unde te poți bucura de soare și distracții.

O vacanță în Brazilia trebuie să te ducă și în Sao Paolo, cel mai mare oraș al țării, cel mai dezvoltat, cu o alură futuristă și cu numeroase oferte culturale. În muzeele din Sao Paolo se regăsesc cele mai mari colecții de artă din America latină și vei fi uimit de viața artistică foarte bogată a orașului.

Mexic

Ce țări să vizitezi în luna februarie! Destinații culturale și romantice

Această țară din America de Nord are cel mai mare număr de vorbitori de limba spaniolă din lume, o cultură uimitoare și câteva atracții turistice unice în lume. O vizită în Mexic trebuie să înceapă din capitala țării, unde vei cunoaște ritmul trepidant al unui popor inventiv și muncitor. Trebuie să vizitezi în luna februarie Mexico City pentru centrul lui istoric, pentru biserica El Sagrario, dar și pentru Palatul Național unde sunt expuse picturile lui Diego Rivera. Trebuie să ajungi și la Muzeul de Artă Contemporană, dar și la Casa Azul, unde se află picturile murale ale Fridei Kahlo. Seara te poți relaxa  Plaza de Garibaldi unde cântă trupele de mariachi.

Dacă vizitezi Mexico City, rezervă o zi pentru a vizita templul aztec Teotihuacan, aflat la o distanță de aproximativ 50 km de capitală.

Orice vacanță în Mexic trebuie să cuprindă și o vizită la Chichen Itza. Aflată în inima junglei din Yucatan, la aproximativ 200 de km de Cancun, ruinele misterioasei civilizații Maya reprezintă cea mai mare atracție turistică a Mexicului. Principalele atracții sunt Piramida Kukulcan, înaltă de 30 de metri, Templul Războinicilor, Observatorul, Cele o Sută de Coloane și Tzompantli.

Explorează apoi unul dintre cele mai colorate orașe ale Mexicului, Oaxaca. Centrul istoric trebuie străbătut la pas, te vei delecta cu arhitectura și străduțele pitorești. Iar dacă vrei să cunoști mai multe despre istoria și cultura acestei regiuni, mergi la muzeele de artă veche (Museo de Arte Prehispanico Rufino Tamayo și Museo de las Culturas de Oaxaca). 

După multe excursii, temple, ruine și muzee, te poți delecta câteva zile pe plajele din Acapulco și poți cumpăra suveniuri pline de culoare din piața de antichități Mercado de Artesanias.

Insule exotice să vizitezi în luna februarie: Bahamas

Ce țări să vizitezi în luna februarie! Destinații culturale și romantice

Una dintre cele mai atractive destinații, unde poți face baie și plajă în luna februarie, este Bahamas. Mulțimea de turiști care vine aici în decembrie și ianuarie să petreacă Anul Nou este deja plecată, iar luna februarie este o lună liniștită, boemă și plină de romantism în Bahamas. Vremea este ideală pentru plajă, cu temperaturi medii de 25 de grade, iar zilele sunt toate însorite.

Vei descoperi nu doar hoteluri și resorturi de lux, unde ți se vor îndeplini toate dorințele, dar și oameni deosebiți, care fac totul pentru a proteja natura, plajele și bogăția culturală a acestor locuri. Limba oficială este engleza, astfel că nu vei avea nicio barieră de comunicare, dacă te descurci cu această limbă de circulație internațională.

Bahamas este un adevărat paradis în Oceanul Atlantic, cu prețuri destul de piperate, dar merită să petreci aici câteva zile romantice, dacă vrei ceva cu adevărat deosebit de Ziua Îndrăgostiților. Distracțiile acvatice sunt la tot pasul, plajele cu nisip fin sunt printre cele mai frumoase din lume, iar șansa de a te juca cu porcușori simpatici care înoată în ocean este unică în lume, pe insula Big Mayor Cay.

Australia

Ce țări să vizitezi în luna februarie! Destinații culturale și romantice

Luna februarie este potrivită pentru o lungă vacanță în Australia. Vei scăpa de zilele mohorâte din România și, după un zbor lung de aproape o zi, vei ajunge într-un colț de paradis. Temperatura medie în februarie, la Melbourne este de 27 de grade, numai bună și pentru baie în ocean, și pentru plajă, dar mai ales pentru a vizita pe îndelete câteva dintre cele mai mari atracții ale acestui continent.

Începe periplul prin Australia din Melbourne, considerată capitala culturală a țării, și vizitează muzeele și galeriile de artă. Apoi vizitează Sidney pentru a admira celebra clădire a Operei, dar și cartierele moderne și cosmopolite.

O vacanță în Australia trebuie să cuprindă și excursii cu mașina în parcul național Kakadu. Aici vei putea observa o mulțime de specii de păsări și papagali, canguri și crocodili. Vei putea străbate, cu un ghid autorizat, păduri tropicale, chei spectaculoase și te vei putea delecta cu apa răcoroasă a cascadelor.  

Vezi şi obiective turistice din Istanbul, Salonic, Sevilla, Nisa, Monaco şi Insulele Canare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter