Ce țări să eviți în luna septembrie, dacă pleci în vacanță!

De Adina Zamfir, pe

Septembrie este una dintre cele mai bune perioade pentru concedii lungi în străinătate. Cu toate acestea, există câteva țări pentru care trebuie să le eviți în luna septembrie, în pofida numeroaselor atracții turistice.

Cuprins

Află ce țări să eviți în luna septembrie, mai ales dacă ți-ai propus să vizitezi locuri exotice. În aceste state, vremea nu ține deloc cu turiștii toamna, mai ales cu turiștii din Europa care nu sunt obișnuiți cu ploi abundente, musoni și inundații.

Luna septembrie, o alegere bună pentru țările din zonele calde

Temperaturile tot mai ridicate din ultimele veri ne-au învățat să ocolim țările foarte calde în lunile iulie și august. Cu greu putem suporta canicula din Grecia, Spania, Maroc sau Dubai în lunile de vară. Dar în luna septembrie, temperaturile scad, vremea este bună pentru plajă, iar apa la fel de caldă precum vara.

Luna septembrie a devenit tot mai mult preferată de turiștii care caută plaje mai liniștite, prețuri mai mici și locații pitorești. Cine poate beneficia de un concediu prelungit în septembrie, se va bucura de sejururi mai ieftine și de temperaturi mult mai plăcute pe plajele mediteraneene sau prin orașele Italiei și Spaniei, unde vara este foarte aglomerat.

Cum începe școala peste tot în Europa și America, multe regiuni sau capitale pline de atracții turistice pot fi vizitate în luna septembrie într-un ritm mai liniștit: Nova Scotia, New England, San Francisco, Los Angeles, Londra, Paris, Milano, Veneția sau Viena.

Țări să eviți în luna septembrie

Cu toate că  luna septembrie este o perioadă ideală pentru vacanțe și în India, și în Europa sau în America, există câteva zone pe glob unde începe sezonul ploios care îți poate strica vacanța. Ar fi bine să eviți statele Americii Centrale. Aici, luna septembrie aduce ploi bogate și o umezeală cu care turiștii din zonele temperate nu sunt obișnuiți.

Costa Rica

Ce țări să eviți în luna septembrie, dacă pleci în vacanță!

Situată pe istmul Americii Centrale, Costa Rica este mărginită de Marea Caraibilor și de Oceanul Pacific și se laudă cu plaje de o frumusețe rară. Vestigiile pre-columbiene, parcurile naționale cu o vegetație luxuriantă, păsările și fluturii spectaculoși și orașele pitorești de pe coastă fac din această țară o destinație exotică deosebită. Cu toate acestea, în luna septembrie începe sezonul ploios care ți-ar putea da peste cap planurile de a face plajă la Marea Caraibilor sau de a face drumeții prin celebrul parc național Corcovado.

Panama și insulele Bocas del Toro

Ce țări să eviți în luna septembrie, dacă pleci în vacanță!

La fel de spectaculoasă precum Costa Rica, bogată în atracții turistice, ruine faimoase și plaje de vis, Panama este și ea una dintre țările foarte căutate de turiști, dar pe care este bine să o eviți în luna septembrie.

Situată în zona cea mai îngustă din istmul Americii Centrale, Panama este biciuită de furtuni puternice în lunile septembrie și octombrie. Oricât de atrgătoare ar fi insulele Bocas del Toro cu golfurile lor cristaline, este bine să le eviți în septembrie și să mergi mai degrabă în lunile ianuarie sau februarie.

Noua Zeelandă

Ce țări să eviți în luna septembrie, dacă pleci în vacanță!
Satul Hobitilor, una dintre cele mai mari atractii turistice din Noua Zeelandă

Oricât de mult ți-ai dori să vizitezi Wellington, capitala culturală a țării, bogată în muzee și festivaluri, sau Parcul Național Mount Cook, parcul național Abel Tasman sau plajele din stațiunile luxoase, ar fi bine să alegi cu totul alte perioade de vacanță decât luna septembrie. În prima lună de toamnă, în Noua Zeelandă este iarnă în toată regula, ninge la munte și bate un vânt tăios în regiunile joase. În această țară insulară, vremea este plăcută în lunile ianuarie, februarie, martie, noiembrie și decembrie. Cele mai reci perioade sunt iulie, august și septembrie.

Australia

Ce țări să eviți în luna septembrie, dacă pleci în vacanță!

Vremea este bună aproape tot timpul anului în Sydney, dar dacă vrei să vizitezi alte zone pitorești, parcuri naționale sau plaje, Australia este una dintre țările pe care trebuie să le eviți în luna septembrie. Cele mai bune luni pentru plajă în Sydney sunt decembrie, ianuarie, februarie, martie și aprilie. În luna septembrie, vremea este rece aproape peste tot în Australia, apele sunt reci și chiar se schiază în zonele montane. Sydney, Melbourne sau Brisbane pot fi vizitate pe o vreme foarte bună în noiembrie și decembrie.  

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter