Ce să vizitezi în Viena. Cele mai reprezentative obiective turistice

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Vineri, 27 ianuarie 2023, 17:00

Fostă capitală imperială, cu un vast patrimoniu cultural, Viena este un adevărat muzeu în aer liber. Dacă vrei să vizitezi Viena, trebuie să îi aloci mai multe zile acestui oraș plin de istorie, cu palate impunătoare, muzee grandioase, cafenele faimoase și obiective turistice de neuitat.

Cuprins

Viena îmbină atracțiile moderne cu obiectivele istorice, dar oricât de multe lucruri s-au schimbat în capitala de pe Dunăre, ea rămâne un oraș de o eleganță clasică. Când vizitezi Viena, este bine să îți faci o listă clară de obiective pe care vrei să le atingi, deoarece este un oraș cu mult prea multe atracții, iar timpul va trece neașteptat de repede.

Când vizitezi Viena, trebuie să începi cu obiectivele istorice din centru, apoi să explorezi muzeele și galeriile de artă, și mai apoi să te relaxezi în grădinile și parcului orașului sau să te distrezi în Prater. Și nu în ultimul rând, poți face lungi plimbări pe malul Dunării, așa cum ai face și în Budapesta!

Catedrala Sfântul Ștefan

Ce să vizitezi în Viena. Cele mai reprezentative obiective turistice

Începe vizita în Viena chiar din inima orașului și descoperă Catedrala Sf. Ștefan. Este o clădire grandioasă, construită în stil gotic, de o frumusețe ireală. După ce te delectezi cu frumusețea mozaicurilor și altarelor din interior, trebuie să urci în turnul de sud pentru o panoramă minunată asupra orașului. Singura problemă este că trebuie să urci pe jos 343 de trepte.

Dar în turnul de nord, unde se alfă clopotul Pummerin, poți urca cu liftul. Interiorul catedralei adăposteşte o serie de obiective culturale şi monumente istorice: tronul în stil gotic al lui Anton Pilgram, altarul realizat în stil baroc de către Tobias Pock, monumentul funerar al împăratului Frederic al III-lea, dar și catacombe care pot fi vizitate.

Casa Mozart

Ce să vizitezi în Viena. Cele mai reprezentative obiective turistice

Aflată în apropiere de StephanPlatz și de Catedrala Sf. Ștefan, Casa Mozart poate fi vizitată pe strada Domgasse la nr. 5. Wolfgang Amadeus Mozart a locuit în această clădire, la etajul 1, între anii 1784 – 1787, timp în care a compus aici unele dintre cele mai importante opere ale sale.

În acest muzeu vei descoperi, poate, lucruri mai puțin știute despre viața marelui compozitor, despre iubirile sale și despre pasiunile care îi ruinau sănătatea, așa cum erau jocurile de noroc.

Opera de Stat din Viena

Ce să vizitezi în Viena. Cele mai reprezentative obiective turistice

Rămâi tot în zona centrală și istorică și vizitează Opera de Stat. Este una dintre cele mai frumoase clădiri din Europa și una dintre cele mai frumoase clădiri pe care poți să le vizitezi în Viena, unde se țin concerte faimoase și unde evoluează cei mai talentați cântăreți de operă, balerini, dansatori și muzicieni.

Chiar dacă nu reușești să mergi la un concert, deoarece biletele sunt rezervate cu multe săptămâni în avans, poți vizita interiorul Operei și poți admira câteva costume și obiecte de artă specifice.

Palatul Imperial Hofburg

Ce să vizitezi în Viena. Cele mai reprezentative obiective turistice

După o scurtă vizită la Operă, pregătește-te pentru o vizită mult mai lungă în Palatul Imperial Hofburg care a fost reședința împăraților care au condus Imperiul Habsburgic, iar în prezent este folosit drept reședință pentru președintele Austriei.

Palatul este un complex format din mai multe clădiri, fiecare cu specificul ei arhitectural. El însumează 2.500 de camere, folosite pe vremuri de familia imperială, dar azi multe dintre ele sunt transformate în săli de muzeu. Aici poți vedea apartamentele împăraților și prinților de odinioară, Camera de Argint, Camera Imperială sau Tezaurului și poți admira tot felul de piese pe care vlăstarele regale le foloseau zilnic, dar și obiecte de artă impresionante.

Palatul Schonbrunn, Grădina Zoologică și Muzeul Copiilor

Ce să vizitezi în Viena. Cele mai reprezentative obiective turistice

Palatul Schonbrunn a fost reședința de vară a familiei imperiale și locuința preferată a Mariei Tereza și a Împăratului Franz Joseph. Dacă ajungi la Schobrunn poți face o plimbare lungă prin parcul din jurul palatului și apoi poți vizita apartamentele imperiale și diverse încăperi unde sunt expuse obiecte din perioada în care Maria Tereza locuia aici. Poți vizita inclusiv dormitorul și camera de lucru a împăratului Franz Joseph.

Lângă Schonbrunn mai poți vizita Casa cu fluturi, Orangeria, Casa cu Palmieri, Muzeul Copiilor și o grădină zoologică renumită, deschisă încă de la jumătatea secolului al XVIII-lea. La zoo poți vizita peste 700 de specii de animale, cele mai multe exotice. Și tot aici poți admira Pavilionul Împăratului, unde te poți relaxa la o cafea vieneză.

Palatul Belvedere

Ce să vizitezi în Viena. Cele mai reprezentative obiective turistice

Un alt palat impresionant pe care poți să îl vizitezi în Viena este Belvedere, de unde într-adevăr ai o panoramă frumoasă către cartierele din jur, dar și către grădina palatului. El a fost reședința prințului Eugen de Savoia, dar azi este un muzeu cu o colecție impresionantă și foarte valoroasă de picturi și obiecte de artă.

Palatul este compus din două clădiri, dintre care Palatul de Sus este cel mai atrăgător pentru turiști. Tot aici poți admira mai multe lucrări de Gustav Klimt, cel mai iubit pictor al Austriei, între care celebrul tablou ”Sărutul”.

Neapărat să vizitezi în Viena Cartierul Muzeelor

Ce să vizitezi în Viena. Cele mai reprezentative obiective turistice

Acest cartier al muzeelor, aflat tot în centrul istoric al Vienei, cuprinde mai multe clădiri care erau folosite drept grajduri și dependințe pe lângă Curtea Imperială.

In acest MuzeumQuartier vei întâlni terase și cafenele foarte îndrăgite de turiști, dar și de tinerii localnici care au transformat curtea interioară într-un adevărat salon unde vii să afli noutățile, să te întâlnești cu prietenii și să te bucuri de spectacolele și concertele ținute ad-hoc.

Pe scurt MQ, acest cartier al artei și al istoriei cuprinde Muzeul Leopold, un muzeu de artă modernă, un muzeu de arhitectură și numeroase expoziții.

Biserica Sf. Carol

Ce să vizitezi în Viena. Cele mai reprezentative obiective turistice

Biserica Sfântul Carol sau Karlskirche este renumită pentru fresca de pe cupola ei uriașă. Merită să faci o vizită scurtă și să admiri atât piesele deosebite din interior, cât și arhitectura ei deosebită.

Ea a fost construită în stil baroc în onoarea Sf. Carlo Borromeo care a apărat orașul de ciumă.

Muzeul Tehnologiei

Se numără printre cele mai interesante muzee pe care poți să le vizitezi în Viena. După un larg periplu prin istorie și artă, te poți lăsa cucerit și de minunile industrializării. Muzeul face o incursiune în timp și ne arată cum au evoluat diverse sectoare precum transporturile, telecomunicațiile sau iluminatul public. Dar muzeul mai are și alte expoziții dedicate mineritului, instrumentelor muzicale, comunicării de la distanță, dar și spații de joacă și săli pentru experimente.

Hundertwasserhaus

Ce să vizitezi în Viena. Cele mai reprezentative obiective turistice

Viena este elegantă și sobră. Arhitectura ei este dominată de nuanțe neutre de bej sau gri. Dar când ajungi la Hundertwasserhaus, aceasta te va cuceri pe loc cu liniile ei sinuoase și cu fața pictată în toate culorile curcubeului.

Clădirea a fost construită în anii 1983 – 1985 după proiectul pictorului Hundertwasser, un artist pasionat de liniile naturale, de culori, de mozaicuri și arabescuri. Cele 52 de apartamente sunt diferit structurate și conțin multe materiale ecologice. La parter vei întâlni câteva magazine de suveniruri și o mică piațetă cu o fântână arteziană care te îmbie să intri în lumea jocurilor de culori.

Muzeul Ciocolatei și cofetăriile celebre din centru

Ce să vizitezi în Viena. Cele mai reprezentative obiective turistice
Celebrul tort de ciocolată Sacher

Când spui Viena, te gândești la capuccino vienez, la ciocolată caldă și la tortul Sacher, cu o cremă delicioasă de ciocolată, servit cu o porție mare de frișcă.

Ciocolata este o atracție irezistibilă în capitala vieneză și poți cumpăra o mulțime de specialități, delicatese, prăjituri și figurine din ciocolată.

Merită o vizită la Muzeul Ciocolatei, aflat pe strada Willendorfergasse. Chiar dacă nu pare impresionant din exterior, muzeul oferă tot felul de experiențe interesante și poți gusta ciocolată direct din fântânile amenajate pentru curioși.

După o vizită la muzeu, poți prelungi întâlnirea ta cu ciocolata vieneză în câteva cofetării celebre precum Cafe Central, Mozart Cafe sau Cafe Landtmann.

Prater și Roata Uriașă

Ce să vizitezi în Viena. Cele mai reprezentative obiective turistice

Prater este cel mai mare cartier de distracții din Viena, aflat pe malurile Dunării. Aici poți veni câteva zile la rând și nu te vei plictisi. Locurile de distracție sunt foarte variate, dar cea mai mare atracție este roata uriașă, de 65 de metri înălțime, care îți oferă o panoramă splendidă asupra palatelor din Viena.

Tot aici vei găsi un muzeu Madame Tussauds, cluburi de noapte, restaurante și terase cu specialități delicioase, caruseluri și trenulețe și o mulțime de locuri pentru relaxare.

Vezi şi obiective turistice din Istanbul, Salonic, Sevilla, Nisa, Monaco şi Insulele Canare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter