Ce să vizitezi în Londra! Cele mai căutate atracții turistice

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Luni, 19 decembrie 2022, 12:44

Atmosfera cosmopolită și colorată, oamenii, arhitectura, muzeele, istoria, dar și spațiile moderne pe care le vizitezi în Londra sunt cu totul deosebite. Este imposibil să nu te întorci într-una dintre cele mai frumoase capitale europene, care va fi diferită de fiecare dată!

Cuprins

Descoperă cele mai interesante și atractive obiective pe care merită să le vizitezi în Londra, palate, muzee, parcuri, galerii și spații de distracții, monumente sau locuri încărcate de legendă.

Dinamică și multiculturală, Londra atrage peste 20 de milioane de turiști în fiecare an și oferă fiecăruia o paletă largă de obiective interesante. Este o capitală excentrică, și foarte modernă, dar și foarte conservatoare, care însă are un puls și un ritm de dezvoltare greu de egalat de către alte capitale europene.

Big Ben și Palatul Westminster

Ce să vizitezi în Londra! Cele mai căutate atracții turistice

Dacă un tur în Paris trebuie să înceapă cu turnul Eiffel, în Londra un tur al celor mai importante obiective trebuie să înceapă de la celebrul ceas Big Ben care dă ora exactă pentru întreaga țară.

Trebuie să ajungi lângă Palatul Westminster, unde se află și Parlamentul britanic, pentru a admira faimosul orologiu care a devenit simbolul Londrei cel mai îndrăgit și de locuitorii orașului, și de către turiști.

Palatul aparține Coroanei Regale și a trecut de-a lungul veacurilor prin mai multe incendii devastatoare și războaie, dar a fost reconstruit și renovat păstrându-se de fiecare dată alura gotică. Westminster are trei turnuri importante, dintre care Big Ben se află în Turnul Elisabetei, cu o înălțime de 96 de metri. Ceasul funcționează ireproșabil din anul 1859, iar acuratețea lui pentru secolul al XIX-lea era o adevărată realizare.

Westminster Abbey

Ce să vizitezi în Londra! Cele mai căutate atracții turistice

Este una dintre cele mai frumoase biserici din Londra și din Europa. După ce admiri Turnul Ceasului de la Palatul Westminster, vizitează și abația cu același nume. Intrarea costă, dar în zilele de duminică, atunci când se țin slujbe, biserica poate fi vizitată gratuit.

Arhitectura ei gotică este impresionantă, aici au fost încoronați cei mai mulți regi britanici, începând cu William Cuceritorul în anul 1066. Tot aici au loc nunțile regale și tot aici se găsesc mormintele a 17 monarhi ai Casei Regale.

Palatul Buckingham

Ce să vizitezi în Londra! Cele mai căutate atracții turistice

Pentru a rămâne în atmosfera regală, atunci când vizitezi Londra este aproape obligatoriu să treci pe la Palatul Buckingham, care a fost ales drept reședință a fostei regine a Angliei din anul 1952. Familia regală își petrece o parte din timp aici, iar atunci când regele se află la palat, steagul este arborat deasupra intrării.

Tot la Palatul Buckingham, sute de turiști vin zilnic pentru a urmări schimbarea de gardă, o ceremonie strictă, perfect realizată de fiecare dată de către soldații cu frumoasele uniforme roșii. Schimbarea gărzii are loc în curtea din față și este un ceremonial plin de muzică și culoare. Noul detașament vine însoțit de Corpul de Tobe și de purtători de steaguri, alături de o fanfară de 35 de instrumentiști. Ceremonialul se desfășoară lent, sunt prezentate armele și sunt inspectate toate gărzile. Întreaga ceremonie durează aproape 45 de minute, spre deliciul vizitatorilor, iar pe timpul verii are loc zilnic.

Catedrala Saint Paul

Ce să vizitezi în Londra! Cele mai căutate atracții turistice

Rivalizează ca frumusețe și eleganță cu Westminster Abbey, dar iese în evidență prin dimensiunile ei monumentale. Este considerată una dintre cele mai frumoase catedrale din lume și a doua ca mărime după Bazilica Sf. Petru din Vatican.

Catedrala Saint Paul mai este renumită și pentru Galeria Șoaptelor. Atât de bine reverberează sunetele în această galerie că poți auzi cele mai mici șoapte și cele mai stinse zgomote din partea opusă.

London Tower Bridge

Ce să vizitezi în Londra! Cele mai căutate atracții turistice

Un simbol la fel de puternic precum Big Ben este renumitul pod London Tower (Turnul Londrei).

Acest pod peste Tamisa face legătura dintre cartierele Southwark și Tower Hamlets, în apropiere de Turnul Londrei, de unde și-a luat și numele. Este unul dintre cele mai stilate poduri din lume și este ușor de recunoscut după cele două turnuri în stil gotic.

Turnul Londrei

Ce să vizitezi în Londra! Cele mai căutate atracții turistice

Dacă ai ajuns la faimosul Pod London Tower, este musai să vizitezi Turnul Londrei, pentru că aici vei putea admira o colecție de bijuterii fabuloase ale Casei Regale. Turnul Londrei este o fortăreață cu mii de ani de istorie în spate, care a fost și reședință regală, dar și închisoare, precum și loc de execuții.

Fortăreața a fost construită de William Cuceritorul în anul 1078 și a fost considerată multă vreme un simbol al represiunii normande, apoi al închisorii și al morții. Dar azi este un muzeu faimos, unde poți descoperi Londra din vremurile medievale și unde poți admira bijuteriile regale din Waterloo Block.

Ce muzee să vizitezi în Londra

British Museum 

Ce să vizitezi în Londra! Cele mai căutate atracții turistice

Este, poate cel mai cunoscut muzeu din lume, alături de Institutul Smithsonian, și este unul dintre cele mai vechi și mai impozante muzee din lume, cu exponate variind de la mumii egiptene la comori romane. British Museum a fost fondat în anul 1753, fiind primul muzeu național public din lume. Încă de la început admitea intrarea liberă pentru „toate persoanele studioase și curioase”.

În acest muzeu pot fi admirate colecții rare de artifacte adunate din întreaga lume și din toate domeniile, de la știință, arheologie, antropologie, la biologie, cultură și artă.

National Gallery

Situat în Trafalgar Square, este un muzeu dedicat culturii și picturii în mod deosebit. Fondat în 1824, găzduiește o colecție de 2.300 de tablouri de la mijlocul secolului al XIII-lea până la începutul anilor 1900.

Tate Modern

Pentru amatorii de artă modernă, acest muzeu este, poate, cel mai reprezentativ din întreaga lume. Are o colecție impresionantă de obiecte de artă moderne, întinsă pe 7 etaje, în care poți descoperi faimoasa Galerie Saatchi sau Design Museum.

Victoria and Albert Museum 

Aflat în South Kensington, acest muzeu îmbină arta decorativă și știința, domeniul haute couture, istoria cristalelor, dar și tapiseriile sau imprimeurile. Un loc fără frontiere care te va transporta în diferite epoci și regiuni ale lumii. Colecția lui de peste 2,8 milioane de obiecte reprezintă aproape tot ce a creat mai frumos omenirea în ultimii 5.000 de ani.

Museum of London 

Ce să vizitezi în Londra! Cele mai căutate atracții turistice

Dacă vrei să descoperi Londra din timpurile preistorice până în zilele noastre, atunci trebuie să vizitezi Muzeul Londrei aflat pe London Wall, aproape de Barbican Center, un alt centru de artă.

Muzeul de Istorie Naturala si Muzeul de Științe 

Merită să vizitezi în Londra aceste două muzee, cu atât mai mult dacă ești pasionat de științe sau dacă ai copii. Va fi o experiență inedită pentru întreaga familie. Aici se găsesc colecții de specimene descoperite de James Cook și de Charles Darwin și multe exponate de paleontologie, zoologie sau botanică.

Madame Tussauds

Ce să vizitezi în Londra! Cele mai căutate atracții turistice

Muzeul figurilor de ceară Madame Tussauds din Londra este cu totul deosebit și este primul muzeu amenajat chiar de către proprietară. Află mai multe despre înființarea acestui muzeu excentric, unde poți vedea tot felul de mulaje în ceară ale unor capete faimoase, dar și statuile multor vedete populare precum Daniel Craig, Ed Sheeran sau Michael Jackson.

Trafalgar Square

Este cea mai populară piață din Londra, ușor de reperat după Coloana lui Nelson, monument dedicat bătăliei de la Trafalgar. În această piață au loc tot timpul anului diverse manifestări culturale, concerte și spectacole, aici poți întâlni artiști stradali și te poți relaxa la o terasă cu un ceai londonez.

Hyde Park

După o lungă plimbare prin muzee sau prin magazine, ar trebui să iei o pauză și să te odihnești în Hyde Park, cel mai mare și mai colorat parc al Londrei. Are peste 4000 de arbori și numeroase oaze cu flori, fântâni arteziene și sculpturi. Tot aici se află și Fântâna Memorială închinată Prințesei Diana.

Străzi celebre să vizitezi în Londra

Oxford Street, Regent Street și Portobello

Ce să vizitezi în Londra! Cele mai căutate atracții turistice

Oxford Street este, poate, cea mai cunoscută stradă cu magazine de lux din lume. Este foarte aglomerată tot timpul, dar este locul perfect să simți pulsul orașului, să cunoști tinerii, să vezi mulțimea de turiști și să descoperi cel mai animat loc din Londra. Și tot aici sunt montate și cele mai frumoase instalații luminoase de Crăciun. La fel de frumoasă va fi și plimbarea pe Regent Street, pentru a admira fațadele clădirilor celebre și vitrinele magazinelor de lux.

Foarte interesantă este, însă, Portobello, cea mai cunoscută stradă cu tarabe de vechituri și antichități din lume. Atmosfera este foarte colorată, iar mulțime de produse, de la fleacuri vintage, la mobilier și obiecte de artă cucerește orice pasionat de antichități.

Cristal Palace Park

Ce să vizitezi în Londra! Cele mai căutate atracții turistice

Este un parc cu totul deosebit, în sud-estul Londrei, în care vei descoperi o expoziție uimitoare de dinozauri în mărime naturală. Parcul are și un lac întins, unde trăiesc zeci de specii de păsări, și un loc misterios cu un labirint din vegetație.

Pe malurile Tamisei și London Eye

Ce să vizitezi în Londra! Cele mai căutate atracții turistice

Oricând, o plimbare pe malurile Tamisei va fi un bun prilej să te relaxezi și să admiri clădirile ultra moderne care au fost construite în ultimul deceniu. Vei ajunge și la Roata Mileniului sau Ochiul Londrei, cum le place londonezilor să îi spună.

Roata are 135 de metri înălțime și a fost deschisă publicului în anul 2000. La vremea respectivă era cea mai înaltă roată din lume, dar a fost rapid depășită de alte roți monumentale precum cele din Singapore sau Las Vegas. Oricum, London Eye este un loc romantic minunat și un loc de unde poți avea o panoramă splendidă asupra orașului.

Universul Harry Potter

Pentru cititorii pasionați ai poveștilor cu Harry Potter, la gara Kings Cross, a fost înființat peronul 9 ¾. Aici găsești și un magazin cu tot felul de jucării și obiecte interesante legate de universul Harry Potter.

Covent Garden

Este fosta piață centrală a orașului, dar transformată azi într-un loc modern de cumpărături, cu magazine elegante. Tot aici poți admira Opera din Londra și poți asista la tot felul de spectacole în stradă, concerte și scenete interpretate de amatori sau de tineri actori.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter