Ce ai voie să iei din camera de hotel și ce este interzis!

De Adina Zamfir, pe Ultimul update Miercuri, 22 februarie 2023, 14:37

Mulți turiști apreciază obiectele pe care le găsesc în camera de hotel, de la perne decorative, la tablouri și cuverturi. Dar acestea sunt proprietatea hotelului și este interzis să le bagi în bagaj. Cu toate acestea există și câteva obiecte mici care pot fi luate din camera de hotel, fiind destinate exclusiv turiștilor.

Cuprins

O cameră de hotel cu multe stele îți oferă un confort deosebit, pornind de la mocheta pufoasă, până la așternuturile de lux și obiectele decorative. Poți găsi și câteva mici cadouri lăsate pe pernă sau pe minibar. O sticlă de apă, o sticlă de vin, bomboane, ciocolată sau flori. Dar, oricât ar fi de generos hotelul respectiv, ai voie să iei acasă doar câteva mici obiecte care îți sunt adresate ție drept client!

Ce ai voie să iei din camera de hotel

Ce ai voie să iei din camera de hotel și ce este interzis!

În hotelurile și pensiunile scumpe vei găsi întotdeauna diverse obiecte care îți sunt oferite în timpul sejurului cu titlu de cadou. Toate acestea sunt obiecte de unică folosință și le poți lua acasă, dacă nu le folosești cât timp stai la hotel.

Mici daruri de întâmpinare

Bombonele, ciocolată sau sticle de vin pot fi oferite clienților, mai ales în hotelurile de patru sau cinci stele. Delectează-te cu ele cât timp stai acolo sau ia-le acasă pentru a le oferi prietenilor. De obicei, aceste obiecte au și logo-ul hotelului, iar aceasta este o modalitate subtilă de reclamă.

Cafea, ceai, zahăr

În hotelurile scumpe, care se respectă, trebuie să existe un fierbător și câteva plicuri de cafea, ciocolată caldă sau ceai, alături de zahăr. Le poți consuma în timpul sejurului sau le poți lua acasă. Hotelierii se bucură când le folosești darurile pentru că știu că efortul lor a fost apreciat.

Papucii de unică folosință

Orice hotel cu mai multe stele trebuie să ofere papuci de unică folosință. Aceștia transmit un mesaj subtil să nu umbli încălțat prin camera de hotel și să distrugi mocheta.

Folosește papucii cât timp stai în hotel, apoi îi poți lua acasă. Acești papuci nu sunt făcuți să dureze prea mult, de aceea nu se spală și nu se refolosesc în hoteluri.

Produsele cosmetice

Aproape toate hotelurile și pensiunile cu pretenții își oferă produse cosmetice de bază: săpun și gel de duș sau șampon. În unele hoteluri poți găsi și loțiune de corp. Acestea sunt ambalate în sticluțe mici, destinate unei singure utilizări. Dar, dacă nu apuci să le consumi la hotel, le poți lua acasă, mai ales dacă sunt de o calitate deosebită.

În ultimii ani, însă, multe hoteluri au aderat la politica de mediu internațională pentru a reduce ambalajele din plastic. Astfel că poți găsi, chiar și în hotelurile de cinci stele, săpunul și gelul de duș în dozatoare amplasate în perete. Acestea nu mai pot fi luate din camera de hotel.

Chiar dacă ți-ai fi dorit un suvenir de acolo, gândește-te că astfel ajuți mediul și că se face o economie de tone de plastic!

Pixurile, agendele și pliantele

În multe hoteluri, sunt puse la dispoziția clienților pliante care prezintă toate serviciile hotelului, atracțiile turistice din zonă sau diverse informații utile.

Spre exemplu, poți găsi la îndemână o hartă a orașului cu obiectivele turistice. Această hartă poate fi folosită pe timpul sejurului și poate fi luată acasă drept amintire.

Hotelierii nu se supără nici dacă iei pixul care poartă numele hotelului, nici mica agenda pusă la dispoziție pentru diverse notițe.

Ce este interzis să iei dintr-o cameră de hotel

Bunul simț ne spune tuturor că cele mai multe obiecte din camera de hotel nu pot fi luate acasă. Cu toate acestea, mai aflăm uneori de la știri ce sunt în stare să fure clienții din hoteluri, în condițiile în care nimeni nu le verifică bagajele la plecare. Prosoapele și halatele sunt pe primul loc, dar se fură și perne, pilote sau televizoare.

Poate că vă mai aduceți aminte, în perioada comunismului și imediat după, camera în care erai cazat era controlată de femeile de serviciu la plecarea turiștilor. Nimeni nu putea preda cheia și nu putea pleca din hotel, dacă nu era controlată camera. Pe cei mai mulți turiști un astfel de comportament îi jignea și s-a renunțat treptat la el și în România. Dar mai sunt clienți care profită de încrederea hotelierilor și pun în bagaje obiecte pe care nu au voie să le ia.

Nimic din ceea ce este proprietatea hotelului nu poate fi luat din camera de hotel:

  • Lenjeriile
  • Prosoapele
  • Pernele
  • Pilotele și păturile
  • Halatele
  • Televizorul
  • Fierbătorul
  • Tacâmurile, ceșcuțele și paharele
  • Tablourile
  • Vazele și obiectele decorative

Băuturile din minibar

Hotelurile scumpe îți pun la dispoziție și un minibar cu diverse băuturi alcoolice, apă, sucuri și bere, totul în sticluțe mici.

Acestea nu pot fi luate acasă, decât dacă le plătești. Prețul lor este afișat la vedere, de obicei chiar pe ușa dulapului în care se află minibarul.

Fie că le consumi acolo, fie că vrei să le iei acasă, la plecare ele trebuie declarate și plătite la recepție.

Vezi şi avantajele şi dezavantajele de a te caza la un hostel!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter